Dunya Kupası oncesi Manchester United ile ilgili verdiği roportajla futbol kamuoyunun gundemine oturan Cristiano Ronaldo icin Manchester City'den acıklama geldi. ESPN'de yer alan ve Manchester City'ye yakın kaynaklara dayandırılan bilgiye gore, kulubun, Ronaldo'nun yaptığı "Manchester City'ye transfer olmaya yakındım." acıklamalarının gerceği yansıtmadığını soylediği aktarıldı. Manchester City'ye yakın kaynakların, Ronaldo'nun Juventus'tan Manchester United'a transfer olduğu donem Portekizli yıldızla ilgi olduğunu doğruladığı belirtildi. Ancak kaynakların, bu durumun Ronaldo'nun soylediği gibi "yakın" olmadığını soylediği kaydedildi.
Ronaldo, 3 gune yayınlanan roportajda Manchester City'ye transferi icin, "Manchester City'e transfer olmaya cok yakındım. Benimle uzun sure konuştular. Pep Guardiola, beni ikna etmek icin cok uğraştı. Manchester United ile bir tarihim var. Kalbim, hislerim... Ayrıca, Sir Alex Ferguson. İşi değiştiren bunlar oldu. Kalbimin sesini dinledim o anda. Sir Alex Ferguson beni aradı, 'Manchester City'e imza atamazsın, bu imkansız' dedi. Ben de sadece 'Tamam patron' dedim. Kararımı değiştirdim. Ben hala Manchester United'a geri donuşumun, o gunden bakınca doğru karar olduğunu duşunuyorum." ifadelerini kullanmıştı.