İzmir'in Konak ilcesi Hilal Mahallesi'nde Serkan Erdoğan, iddiaya gore, 11 yıl once 20 yaşındaki buyuk kızı E.B.'ye yaklaşık 3 yıl boyunca cinsel istismarda bulundu. Erdoğan, başka suctan cezaevine girince E.B. de durumu annesine anlattı. Kızına inanmayan anne Asya Dizlek, once kadın doğum uzmanına ardından psikiyatriste goturdu. Tedavi goren ve ilac kullanan E.B., bir sure sonra kacarak evlilik yaptı ve evden uzaklaştı. Tahliye olduktan sonra eve donen Erdoğan, iddiaya gore, bu kez 16 yaşındaki kucuk kızı S.E.'ye istismarda bulundu. S.E.'nin de durumu anlatması uzerine Asya Dizlek, kızının uzerine ses kayıt cihazı yerleştirdi. 1 hafta sonra kayıtları dinleyen ve cinsel istismarı oğrenen Dizlek, boşanmalarına rağmen aynı evi paylaştığı Erdoğan'ı tabancayla yaraladı. Gozaltına alınan Dizlek, sevk edildiği adliyede cıkarıldığı hakimlikce tutuklandı. Hastanedeki tedavisinin ardından gozaltına alınan Serkan Erdoğan da tutuklandı. Olayla ilgili hazırlanan iddianamede Serkan Erdoğan hakkında, 2 kızı icin ayrı ayrı 'cocuğun cinsel istismarı' ve 'hakaret' suclarından toplam 67,5 yıl hapis; Asya Dizlek icin ise 23 yıl hapis cezası istendi. İzmir 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde eylul ayında gorulen duruşmada Dizlek, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Sanıkların yargılandığı davayla ilgili İzmir 4'uncu Ağır Ceza Mahkemesi ’nde yapılan duruşmaya, tutuksuz sanık Dizlek ve tutuklu sanık Erdoğan'ın yanı sıra taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, gecen duruşmada ses kayıt cihazındaki seslerin kime ait olduğunun tespiti icin Adli Tıp Kurumu Adli Bilişim İhtisas Dairesi'nden yanıt gelmediğini soyledi. Ardından soz verilen tutuklu sanık Erdoğan,
"Ben acık cezaevinde yatarken Asya hamileydi. Cocuğun kimden olduğunu sordum ancak cevap vermedi. Sonra da cocuğu Alsancak'ta bir klinikte aldırdılar. Olaydan 3 gun once beni rezil edeceğini soyledi. Mahalleye bir heyet yollayın. Oradakiler benim nasıl bir baba olduğumu anlatsınlar." dedi. Bunun uzerine araya giren mahkeme başkanının
"Bunları neden daha once anlatmadın?" sorusuna sanık, "Bu olayı daha onceden sırası gelmediği icin anlatmak istememiştim, sırası geldiği icin anlattım." cevabını verdi. Serkan Erdoğan'ın ardından soz verilen Asya Dizlek,
"O cocuğu surekli şiddet gorduğumuz icin aldırdım. Namusum ve onurum icin yaşıyorum. Gereken her turlu testi de yaptırırım. Bence de mahalleye bir heyet gonderin. Oradakiler bize uygulanan şiddeti anlatsınlar." dedi. Konuşmaların ardından ara karar acıklandı. Serkan Erdoğan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet, Adli Tıp Kurumu Adli Bilişim İhtisas Dairesi'nden gelecek yanıtın beklenmesine hukmedip, duruşmayı 9 Şubat 2023'e erteledi.