Eskişehir ’de 22 yaşındaki Aslı Ece Ersoy, 2 ay once, hafif ticari aracın motosikletine carpmasıyla bir kaza gecirdi. Kaza sonucunda ağır yaralanan Ersoy, hastanedeki tedavisinin ardından taburcu edildi. Ersoy ’u hayata bağlayan ise anneannesinin aldığı kask oldu. AA ’nın haberine gore; haziranda Anadolu Universitesi İşletme Fakultesi'nden mezun olduktan sonra kentteki bir otomobil satış firmasına ait şirkette satış temsilcisi olarak calışmaya başladığını soyleyen Ersoy, 1 Ekim'de motosikletiyle iş yerine gittiği sırada kazanın meydana geldiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "Buyukdere Mahallesi Ataturk Bulvarı'nda doner kavşakta orta şeritteki hafif ticari arac sola donmek isterken sinyal vermeden bir anda aniden onume kırdı. Sonrasında kaza meydana geldi. Ardından hastaneye kaldırıldım. Yoğun bir tedavi surecim oldu. Hastanenin yoğun bakım unitesinde yaklaşık 20 gun kaldım. Cok ağır ve acılı gunler gecirdim. Halen daha acılarım devam ediyor. Fizik tedavi goruyorum. Şu an yuruyemiyorum. Kemikler kaynadıkca tekrar yuruyebileceğim. Sol elimi kullanamıyorum. Omurgamdaki kırıklardan dolayı cok ağrı yaşıyorum. Bugune kadar 4 ameliyat gecirdim. İnşallah en kısa surede toparlayacağımı umuyorum.
Carpıştığım arac, Eskişehir Buyukşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresine (ESKİ) ait. ESKİ'den hastanede yattığım sure icinde ve sonrasında herhangi bir donuş alamadım. Bir gecmiş olsun bile demediler. Bu konuda onlara bir sitemim var." Motosikletin hayatının adeta bir parcası olduğunu kaydeden Ersoy, sozlerini şoyle surdurdu: "Halen bunun arkasındayım. Gezdiğim yerler, verdiği his bambaşka... İleride devam eder miyim? Şu an boyle bir duşuncem yok. Aileme yaşattığım bu acının tarifi yok. Onlar icin zor bir surecti. 'Annem sakın bir daha binme kızım' dediği icin şu an oyle bir duşuncem yok. Kaskım hayatımı kurtardı. Bana kaskımı anneannem almıştı. Motosiklet kullanmaya başladığım ilk donemlerde benim iyi bir kaskım yoktu. Anneannem beni ruyasında kaza yaparken gormuş. Kendisi bana kask alabilmek icin para biriktirip vermişti. Anneannemin aldığı kask da hayatımı kurtardı." Ersoy'un avukatı Buğra Sarı da kazayla ilgili soruşturmanın bilirkişi incelemesi aşamasında olduğunu aktararak, hukuki sureci takip ettiklerini soyledi.