Son donemin gundemden duşmeyen ismi Sam Bankman-Fried, Twitter’da mesajlaşma yoluyla bir roportaj verdi. VOX calışanı Kelsey Piper’a DM uzerinden roportaj veren SBF ilginc sozler sarf etti.
“8 milyar dolar bulmak icin 2 haftam var” Şirketi kurtarmak icin hala calıştığını ve 8 milyar dolar bulmak icin 2 haftası olduğunu belirten SBF ayrıca 11. madde uzerinden iflas başvurusu yapmasının da en buyuk pişmanlığı olduğunu belirtti:
“Cok fena s**tım. Birkac kez. Ama en buyuk hatam neydi biliyor musun? Herkesin bana yapmamı soylediği şey… İflas başvurusu… Onu yapmasaydım şu anda işlerin yuzde 70’i duzelmiş olacaktı. Bunu yapmasaydım 1 ay icinde cekim işlemleri yeniden acılacaktı. Tum muşteriler icin acılacaktı. Şimdi ise goreve gelenler her şeyi yerin dibine batırıyor. Regulatorler de her işi daha kotu yapıyorlar. Regulatorleri s***yim! İki hafta icinde 8 milyar dolar bulmam lazım. Şu anda hayatımın en onemli amacı bu”
SBF ayrıca “Kısa sure once regulasyonları savunuyordun” sozleriyle sorulan bir soruya da “O reklamdı” cevabını verdi.
“CZ şimdi kahraman oldu” Binance CEO’su CZ hakkında da konuşan SBF, onun cok durust olduğu icin değil yaşananlardan galip cıkan taraf olduğu icin ovulduğunu belirtti:
“Bir ay once CZ, insanlara ‘Etik olmayan şeyler yapmayın, yoksa paranız pul olur’ diyordu. Şimdi ise kahraman oldu. Cok ahlaklı olduğu icin mi? Yoksa şu an hesabında daha fazla para olduğu icin mi?”
“Gary Wang ve Nishad Singh şirketten ayrıldı” Ote yandan SBF roportajında ilginc bir bilgi de verdi ve FTX’in kendisiyle birlikte kurucularından olan dolar milyarderi Gary Wang ile muhendislik bolumunun başındaki Nishad Singh’in ayrıldığını acıkladı. Yaşananların psikolojik acıdan da zorlu zamanlar gosterdiğini belirten SBF şu ifadeleri kullandı:
“Gary ve Nshad geri donerlerse ve davalardan birini kazanırsak bircok şey iyiye gitmeye başlar. Gary de Nishad da ayrıldılar. Nishad cok utanıyor ve kendini suclu goruyor. Gary de korkuyor. Nishad da yaşananlardan etkilendi. Hepimiz etkilendik ama o cok fazla etkilendi. COK FAZLA.
“Kullanıcı fonlarıyla kumar oynayan FTX değil Alameda’ydı” Yaşananların kotu muhasebecilik kontrolleri ve kaldıraclı işlemler yuzunden olduğunu dile getiren SBF şoyle konuştu:
“FTX olarak kullanıcı fonlarıyla biz kumar oynamadık. Ama Alameda’ya kredi olarak verdik. Aslında tam kredi vermek de değil. Bu işer biraz karışık. Mantıklı adımlar attık. Bunu bircok borsa da yapıyor, sadece bizim yaptığımız kadar buyuk miktarda yapmıyorlar. Kumarı oynayan Alameda oldu. Alameda’nın karşılayacak yeterli temainatı olduğunu duşundum. Kaldıracın buyukluğunu birkac hafta oncesine kadar fark etmedim. Kotu muhasebe, kaldıraclı işlemler bu duruma getirdi. Her şeye yeniden başlayabilsem muhasebeciliği daha iyi yaptırıdım. Alameda’yı da FTX’ten ayırırdım”