Bitlis ’in Tatvan Devlet Hastanesi acil servisine sekerek gelen sokak kedisi, adeta sağlık calışanlarından yardım istedi. Kedinin davranışlarından acı cektiğini anlayan Hemşire Abuzer Ozdemir, kedinin ayağının kırık olduğunu anladı. Kediye ilk mudahaleyi yapan Ozdemir, kedinin ayağını sabitleyerek sargıya aldı. Ayağının kırık olduğunu belirten Hemşire Abuzer Ozdemir, “5 yıldır Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi'nde hemşire olarak calışıyorum. Calışırken iceri bir kedinin girdiğini gordum ve seke seke yuruyordu. Muayene etmek icin elime aldığımda ayağının kırık olduğunu fark ettim ve ayağını atele (organları hareketsiz tutmak icin kullanılan tıbbi urun) aldım. Kediyi bir muddet gozetim altında tuttum. Daha sonra kedi rahatladı ve adeta yolu biliyor gibi yine geldiği yerden tekrar dışarı cıkıp gitti.” dedi. İHA'nınn haberine gore; kediyi cok sevdiklerini soyleyen Ozdemir, “Bizim bir kedimiz vardı ve cok severdik. O olunce onun "Davşo" ismini bu kediye verdik. Kedinin burada tedavisi yapıldığı icin yanımızda sıcak bir yuva gordu. Ara sıra yanımıza gelmeye başladı ve biz de kedi rahat etsin diye bu yaptığımız ateliyi gevşetip tekrar tekrar bacağı atele alıyoruz.” dedi. Bitlis'te ayağı kırılan kedi acil servise gitti