ABD’li odeme şirketi Strike’ın genc CEO’su Jack Mallers, FTX borsasının iflası ve yaşananlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Net konuşan tarzı ve acıksozlu oluşuyla bilinen başarılı CEO, FTX borsasının bir dolandırıcılık faaliyeti icine girdiğini belirtti.
ABD medyasndan CNBC’deki bir yayına bağlanan Mallers, Bitcoin’in bir kez daha diğer kripto paralardan ayrıldığını soyledi ve şu ifadeleri kullandı:
“Yapılanlar nitelikli dolandırıcılık” Benim, Strike’ın ya da genel manada Bitcoin’in SBF ya da FTX ile hicbir ilgisi yok. Bu yaşananlar iğrenc ve kotu niyetli suctan başka bir şey değil. Aşağı sokakta benim arabamı calsalar bu da bir suc. Aynı şey. Ama o arabanın calınmasıyla Bitcoin’in ne kadar ilgisi varsa, bu olaylarla da o kadar var. Bu durum yuksek nitelikli bir dolandırıcılık ve suc faaliyetidir. Bu kişi havadan para yarattı, o parayı teminat gosterip, kullanıcı fonlarını kullanıp borc aldı ve battı.
“Bu coin’ler suc işlemeye yardım ediyor” Yine de insanların bu yaşanan olaylar sayesinde artık ‘sadece Bitcoin ve diğerleri’ olduğunu gormeye başlamaları guzel. Kripto endustrisi ve blok zinciri dedikleri şeyler sadece trend uzerinde bir arbitraj yapmaktır. İnsanoğlu Bitcoin’i keşfederek zaten yolunu bulmaya başladı. Yaşayan bir toplumun cekirdeği nasıl paraysa biz de onun en mukemmel halini yaratmış durumdayız. Bitcoin dışında kalan turuncu coin, pembe coin ya da FTT coin gibi kripto paralar ise sadece bu trend uzerinden arbitraj ile para kazanmaya yarayan ve hatta suc faaliyetlerinde bulunulmasını sağlayan varlıklardır. Ve bu artık durmalı.
“Maymun resimleri ve FTX coin ile Bitcoin’in arasındaki fark gorulmuş oldu” Ancak bu pahalı ders bize Bitcoin ve diğerleri olduğunu tekrardan gosterdi. Bu yaşananlar beni hic şaşırtmadı bile… FTX’in hic Bitcoin’i olmaması da şaşırtmadı. Cunku eğer suc işlemek, dolandırıcılık yapmak isterseniz, maymun resimlerini yuksek fiyattan satıp para yıkamak isterseniz Bitcoin kullanmazsınız. Bu trend uzerinde yapılan arbitrajlar artık coktu. Her şey bitti. İnsanlar muhendisliği iyi yapılmış ve insanlık icin vÂr olan bir arac ile sahte FTX coin arasındaki farkı gormuş oldu.
Strike CEO’su Jack Mallers: FTX ve SBF nitelikli dolandırıcılık yaptı
Kripto Haberleri0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- E-Ticaret ve Dijital Alışveriş
- Kripto Para Forumları
- Kripto Haberleri
- Strike CEO’su Jack Mallers: FTX ve SBF nitelikli dolandırıcılık yaptı