Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından alınan bilgilere gore, 19.43 ’te merkez ussu Pamukkale ilcesi olan 3.2 buyukluğunde bir deprem meydana geldi. Kısa sureli korku ve paniğe neden olan deprem kent merkezindeki bircok noktada hissedildi. Deprem oncesi meydana gelen gurultu ise bircok vatandaşı tedirgin ederken, bir iş yerinin guvenlik kamerasına yansıyan o anlarda raftan urunlerin yere duşmesi ve vatandaşların dışarıya koşuşturduğu anlar yer aldı. Depreme berberdeyken yakalanan Mustafa Cakı, “Saat 19.43 ’te deprem oldu, berber dukkanında calışırken depremi hissedemedim ama insanlar dışarı cıkarken ben de deprem olduğunu fark ettim. O yuzden cok şukur fazla bir şey olmadı. Bazı vatandaşlar cok şiddetli bir şekilde hissettiğini, deprem oncesinde ise gurultu olduğunu soyledi” dedi. Denizli'deki depremde ortaya cıkan gurultu panik yarattı İlk başta ne olduğunu anlamadığını soyleyen Huseyin Kaplan, “Depremden uğultu geldi. Ben de ilk başta komşunun palet indirdiğini tahmin etmiştim. Cok farklı bir şeydi, paletin o sesi cıkaracağına inanamamıştım. Farklı bir sesti ve dışarı cıktığımda komşular deprem olduğunu soyledi, bayağı etkiliydi” ifadelerini kullandı. Denizli Valiliği vatandaşları korkutan deprem sonrası sosyal medyadan acıklama yayımladı. Yapılan acıklamada, “İlimizde bugun 19.06 ’da Saraykoy merkezli 3.0 buyukluğunde, 19.43 ’te de Pamukkale merkezli 3.2 buyukluğunde meydana gelen depremlerle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmamıştır. AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık ekiplerimiz başta olmak uzere tum kurumlarımız koordinasyon icinde gerekli calışmaları yurutmektedir” ifadelerine yer verildi.