2022 Dunya Kupası'nın sayılı gunler kala Brezilya Milli Takımı'nın yıldız ismi Neymar, İngiliz basınından Telegraph'a turnuva ve kariyeriyle ilgili acıklamalarda bulundu. Dunya Kupası şampiyonluğunun en buyuk hayali olduğunu aktaran Neymar,
"Dunya Kupası benim en buyuk hayalim. Bu, futbol oynamaya başladığım gunden beri boyleydi ve umarım bu sefer başarırım." dedi.

Lionel Messi ve Kylian Mbappe ile oynamaktan buyuk bir keyif aldığını aktaran Brezilyalı yıldız,
"Herkesin Dunya Kupası'ndan beklentisi yuksek. Gerginlik yok ama heyecan var. Herkes Dunya Kupası'nı kazanmak ister. Takım icerisinde bunu tartışmıyoruz ama bazen Messi ile şakalaşıyoruz. Ona, Sizi mağlup edip şampiyon olacağız şeklinde şakalar yapıyorum ve birlikte eğleniyoruz. Kylian ve onunla oynamak buyuk bir zevk." ifadelerini kullandı.

2022 Dunya Kupası'nda favori ulkeleri soyleyen Neymar,
"Dunya Kupası surprizlerle dolu. Bazı takımların beklenmedik bir şekilde turnuvada ilerleyen turlara kaldığını gorebilirsiniz. Bence Arjantin, Almanya, İspanya ve Fransa bizimle birlikte favori. İngiltere'nin de elbette şansı var." ifadelerinde bulundu.

"Bugun kariyerimi bitirsem bile dunyanın en mutlu insanı olabilirim" Neymar ayrıca,
"Dunya Kupası'nı kazanamadan kariyerimi noktalarsam bu sorun değil. Hayal edemeyeceğim cok şey başardım. Bugun kariyerimi bitirsem bile dunyanın en mutlu insanı olabilirim." dedi.