[h=2]Acil SOS ozelliği, yalnızca iPhone 14 serisinde mevcut[/h] Yalnızca iPhone 14 ve iPhone 14 Pro modellerinde yer alacak Acil SOS ozelliği, uydu uzerinden calışacak. Acil SOS ozelliği, adından da anlaşıldığı gibi iPhone kullanıcılarının onemli durumlarda internet bağlantısı olmadan uydu sayesinde iletişim kurmasını ve yardım istemesini sağlayacak.

iPhone ’larda daha fazla reklam gosterilmesi Apple ’ı karıştırdı! Acil durumlar icin zamanın onemli olmasından oturu Apple, her zaman birkac hayati soruyu her zaman icin hazırda tutacak. Ozelliği kullanarak yardım isteyen Apple muşterileri, şirketin eğitilmiş uzmanlarına yonlendirilecek.
Acil SOS ozelliği nasıl kullanılır? Acil SOS ozelliğini kullanmak icin oncelikle bunun aktif edilmiş olması gerekiyor. Herhangi bir tehlike anında Acil SOS’u kullanmak icin oncesinden şu adımları izlemelisiniz.
iPhone 14 cihazınından Ayarlar uygulamasını acın.Ayarlar kısmından Acil Yardım’ı secin.Aşağı kaydırın ve Demoyu Deneyin’e tıklayın.iPhone ekranında yer alan talimatları izleyin.

Oncelikle acil servisleri aramayı deneyin, aramanızın gercekleşmemesi durumunda uydu aracılığıyla acil servislere kısa mesaj gonderin.Uydu Yoluyla Acil Durum Metni’ne dokunun.Acil Durum Bildir’e dokunun.Uyduya bağlanmak icin iPhone ekranında yer alan talimatları izleyin. Teknoloji devi Apple, Acil SOS uzerinden en iyi sinyali almak icin telefonun cepte ya da cantada yer almaması gerektiğini yani gokyuzunu gormesini acıklıyor. Apple’ın Acil SOS ozelliği iPhone 14 serisini diğer modellerden ayıran onemli değişikliklerden biri oldu. Yine serinin aynı serinin Pro modellerinde diğer modellerden ayıran Always-On Display bulunuyor.
Siz okuyucularımız bu konu hakkında ne duşunuyorsunuz? Apple’ın yeni Acil SOS ozelliğini nasıl buldunuz? Goruşlerinizi Yorumlar kısmında belirtebilirsiniz.