Samsun'un Carşamba ilcesi Cınarlık civarında, Samsun Emniyet Mudurluğu Bolge Trafik Denetleme Şube Mudurluğu ekipleri, devriye gorevinde olduğu esnada bir kadının yola doğru koşarak panik icinde
"Yardım edin" diye feryat ettiğini duydu. Devriye ekibinde gorevli trafik polisi Yasin Yaylacı, yolun kenarındaki park halindeki otomobilinin icindeki babasının kucağında epilepsi nobeti gecirip, nefes alamayan 15 yaşındaki Sumeyye N.A.'nın imdadına koştu. Polis memuru Yaylacı, aractan dışarı cıkarttığı cocuğa daha once gittiği ilk yardım kursunda oğrendiği
"Heimlich manevrası"nı uygulayarak nefes almasını sağlayıp olumden kurtardı. Yasin Yaylacı, ilk yardım hareketinden sonra nefes alan ve kendine gelen kız cocuğunu sağlık ekiplerine teslim etti.

Kız cocuğunu hayata kavuşturan Yasin Yaylacı, Samsun Emniyet Muduru Dr. Omer Urhal tarafından Samsun'da ayın polisi secildi. İHA'nın haberine gore, polis memuru Yasin Yaylacı'nın gostermiş olduğu davranıştan dolayı fotoğrafı, Samsun Emniyet Mudurluğu lobisinde bulunan ayın polisi panosuna asıldı.