A Milli Futbol Takımı Teknik Direktoru Stefan Kuntz, Diyarbakır Stadyumu'nda yarın ozel macta karşılaşacakları İskocya macı oncesi basın toplantısında yaptığı acıklamada, tek hedeflerinin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde en iyi sonucu almak olduğunu soyledi.
Bugun saat 17.00'de Diyarbakır'a inen A Milli Futbol Takımı ve Teknik Direktor Stefan Kuntz, antrenman ve basın toplantısı icin akşam saatlerinde Diyarbakır Stadyumu'na gecti. Kuntz ve milli futbolcu Hakan Calhanoğlu, yarın İskocya ile oynanacak hazırlık macı basın toplantısında acıklamalarda bulundu.
Milli takım kadrosunda eksik oyuncu olmadığını belirten Kuntz, "Şu anda onumuzde tek hedef var. Avrupa Şampiyonası elemelerinde olacak en iyi sonucları almak ve en iyi performansı gostermek. Bunun icin hazırlanacağız" dedi.
En cok akılda kalanların acı veren tecrubeler olduğuna dikkati ceken Kuntz, "En cok dersi cıkarabileceğiniz ve uzun vadeli size yararlı olacak konular da bunlar oluyor. Ne yazık ki haziran kampında elde etmiş olduğumuz 4 galibiyetten sonra bunu suslemek icin 2 galibiyet daha alma hedefindeydik. Ne yazık ki bunu başaramadık. Ama boyle skorlar uzun vadeli yollarda her zaman onunuze cıkabilir. Onun icin de bunun bilincindeyiz. Onumuzdeki maclarda kesinlikle farklı bir takımın sahada olacağını bekliyorum. Cunku 11 eksik olan oyuncumuz bu kampta bizimle beraber. Tum tecrubeli oyuncular kadronun icindeyse diğer oyunculara etkisi cok fazla oluyor. İskelet daha bir oturmuş halde oluyor. Bu kampta o oyuncularımız bizimle beraber olduğu icin diğer oyunculara pozitif bir etkisi olacağını duşunuyorum" diye konuştu.
Bir basın mensubunun "Şu an Dunya Kupası'na gitseydik Stefan Kuntz'un aklında belirlediği futbolcular var mıydı?" sorusuna Kuntz, "Şu an elimizdeki en iyi mevcut kadroyu topladığımız icin belki 1-2 isim haricinde bu en guclu kadromuz. Muhtemelen buna benzer bir kadroyla da Dunya Kupası'na katılırdık" cevabını verdi.
"ARDA GULER'İ DAVET ETMEK İCİN TAM ŞU AN DOĞRU ZAMANDI"
Arda Guler, Emirhan İlkhan ve Tayyip Talha Sanuc'un milli takım kadrosuna dahil edildiğini anımsatan Kuntz, "Şu an Arda'nın Fenerbahce'deki durumu, sure aldıkca ve idman sayısı yukseldikce farklı bir yere doğru gidiyor. Daha iyi sahaya oyununu yansıtabiliyor. Onu davet etmek icin tam şu an doğru zamandı. Hem takım arkadaşlarından kadromuzda oyuncular var hem de oğrenebileceği tecrubeli diğer oyuncular da bu kampta. O yuzden ben onu burada gormek istedim ve bunun icin mutluyum" ifadelerini kullandı.
İskocya'nın Rangers takımında forma giyen Rıdvan Yılmaz ile ilgili gelen bir soruyu yanıtlayan Kuntz, "Elbette kendisi cok şey beklediğimiz bir oyuncu. Sakatlık gecirdiği icin gelişmesi birkac haftalığına duraksamaya uğradı. Yıl sonuna kadar sakatlığının gececeğine ve tekrar takıma doneceğini duşunuyorum. Kendisini elbette izliyoruz. Maclarını izlemek icin de Glasgow'a geleceğim" değerlendirmesinde bulundu.
HAKAN CALHANOĞLU: "HAZIRLIK MACI OLSA BİLE CİDDİYE ALACAĞIZ"
Milli futbolcu Hakan Calhanoğlu da Diyarbakır'da olduğu icin mutlu olduğunu ve cok guzel karşılandıklarını dile getirdi. Yarınki macın onemli olduğunu vurgulayan Hakan Calhanoğlu, "Hazırlık macı olsa bile ciddiye alacağız. Sahaya kazanmak icin cıkacağız" diye konuştu.
Dunya Kupası'yla ilgili goruşlerini aktaran Hakan, "Dunya Kupası'na katılamadığımız icin cok uzgunum. Acıkcası maclara hic bakmayacağım. Baktıkca icimin yanacağını biliyorum. Bu beni cok uzecek. Turnuvalara katılmak icin gelişeceğiz. Zamanımız var. Mart ayında onemli maclarımız başlayacak. Onun icin iyi hazırlanacağız" ifadelerini kullandı.
"BENCE ARTIK KORUMA BİR YERE KADAR"
Hakan Calhanoğlu, Arda Guler ve Emirhan İlkhan A Milli Futbol Takımı'na dahil edildiği icin mutlu olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
"Arda da, Emirhan da genc oyuncular. İnşallah kendi kuluplerinde cok sure alırlar. Hatta daha da sure almalarını isterim. Genc olmaları bir yere kadar. Maclara baktığımda Arda'nın oyuna sonradan girdiğini goruyorum. Hocanın (Jorge Jesus) dediklerini dinliyorum. 'Hep korumalıyız' diyor. Bence artık koruma bir yere kadar. Ne zaman genc oyuncu tecrube kazanmak istiyorsa oynaması gerekiyor. Ben de genc yaşta oynadım oyle tecrube kazandım. İnşallah Arda ve Emirhan da cok sure alırlar. Cunku o potansiyelleri var. Bence korumaya gerek yok."
Genc futbolcuların Avrupa'daki liglere gitmesi gerektiğini vurgulayan Hakan Calhanoğlu, "Orada kendilerini gostermeleri gerekiyor. Değerlerini daha da artırmaları her zaman benim isteğim" sozlerine yer verdi.
A Milli Takım Teknik Direktoru Stefan Kuntz ve Hakan Calhanoğlu İskocya macı oncesi konuştu!
Spor Haberleri0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- A Milli Takım Teknik Direktoru Stefan Kuntz ve Hakan Calhanoğlu İskocya macı oncesi konuştu!