Selamlar, 12. sınıf dil bolumu oğrencisiyim. Uzun bir suredir de aklımı kurcalayan birkac soru var onları buraya sormak istedim. Oncelikle Anadolu Liselerindeki 3 bolum arasından en az iş imkanı bolum Dil bolumu ve universitede okuyabileceğim 6-7 bolum ceşidi var. Başlıca Yabancı Dil oğretmenliği, Yabancı Dil ve edebiyatı, Yabancı dil mutercim-tercumanlık, ceviribilimi, dilbilimi ve turizm rehberliği. Aralarında benim okumak istediğim bolum mutercim-tercumanlık cunku mesela italyan dili ve edebiyatı okuyup ne meslek yaparım veya aynı şekilde mutercim tercumanlık okuyup ne yapabilirim gibi konuları bilmiyorum. Ayrıca 4 sene mutercim tercumanlık okusam ustune Master yapma gibi bir imkanım olur mu? Ayrıca bazı universitelerde cift dil okuma imkanı varmış yani mesela Fransızca mutercim tercumanlık okuyup aynı anda ispanyolca da eğitim alabiliyormuş ve 4 sene sonunda cift diploma alma imkanım oluyormuş, peki bu imkan hangi universitelerde vardır, bunların bilgisine nereden ulaşabilirim? (YOK atlas'a baktım ama ozellikle boyle bir bilgiyi bulamadım). Ve diyelim ben mutercim tercumanlıktan mezun oldum elimdeki diplomayla hangi işyerlerinde hangi pozisyonda calışabilirim? Maaşlarına duşuk diyenler var, iyi diyenler de var acıkcası cevremde Dil ile ilgili bir meslek icra eden kişiler de olmadığı icin belki Sosyal'de vardır da bilgi alırım. Şimdiden teşekkur ederim.