Ailemden istediğim şeyler ailemi zora sokuyor mu?
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Ailemden istediğim şeyler ailemi zora sokuyor mu?
-
16-11-2022, 02:15:19Arkadaşlar merhaba benim yapmak istediğim şeyler var. Kısaca anlatayım; gozluk randevusu almıştık 1 ay once ve gozluk almamız lazım -yeni almamız lazım- şimdiki kare ve alacağım daire cerceve olduğu icin dışarıda takabileceğim kareli cidden yakışmıyordu bunu herkes diyordu. Bu 1000 TL diye yuvarlayalım. Bu arada ailem orta gelirli. Bir sonraki yapmak istediğimde diş teli, ozelde direk diş telleri yaptırmak istiyorum cunku gec kaldım dişlerimi eskiden fırcalamıyordum 10 yaşından 14 yaşına belki de 5 kez fırcalamamışımdır bu yuzden ailem dişlerimin kotu olmasına aldırış etmeyi bırakmıştı diş hastanesine gitmiyorduk fakat 1-1.5 yıldır her gun duzenli fırcalıyorum ve zamanı geldiğini duşunuyorum şu an yaşım 15 yani 16 olmaya az kaldı ve şu an devlete gidersek en az 4 yıl isteyeceklerini soyluyor araştırmalarıma ve arkadaşlarımın dediğine gore ozelde yaptırmak istiyorum yaşım 15 cunku. Dişlerim cok yamuk yumuk değil sınıf arkadaşım 1 hafta once yaptırmıştı 20.000 TL'ye ve onun dişleri yani birisi kuzeye diğeri guneye bakıyor oyle deyim benim oyle değil ama ihtiyacı var daha duz olması icin. Bende diş tellerimi 20.000 TL olarak yuvarlayım azaltmanın manası yok. Bu ikisini yaptırmak istiyorum buyuk paralar olarak. Gozluğu alırlar onda sorun yoksa diş telleri almalarında korkuyorum. Bunu onlara soylemeye korkuyorum, ailem ozel hastaneyi pek sevmez babam bir şey yaşadığı icin para konusunda ozel hastaneye karşı yargılılar. Bunları demeye nasıl ozguvenle yaklaşırım? Aileme nasıl acıklarım? 20.000 TL cok para benim icin oğrenci icin ve bu parayı şu an vermezsem 1 yıl 2 yıl sonra 25-30k olarak verebilirim bunu istemem. Sizce kendimi bu konuda nasıl ozguvendirebilirim?