Okulda zorbalığa uğradım
Sohbet Muhabbet0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sohbet Muhabbet
- Okulda zorbalığa uğradım
-
16-11-2022, 01:25:16Bugun edebiyat dersinde dil ve kulturu korumakla alakalı bir paragrafı yazıp okuyacaktık, ben fazla onemi olmadığı icin hafif sallayarak dalgasına bir paragraf yazdım. Okuma sırası bana geldi ve paragrafı okumaya başladım ama genel olarak paragrafta cok fazla "r" vardı. Bende pelteğim ve "r"leri "y" olarak okuyorum yada bazen hic cıkmıyor. Normalde bununla herhangi bir sorunum yoktu, kendimle barışık bir insandım hatta coğu kişi tatlı geldiğini bile soyluyordu. Kendim bazen bunun hakkında ufak şakalar bile yapıyordum yani fazla takmıyordum. Paragrafta dili korumanın oneminden bahsederken normal bir şekilde bazı yerlerde iyi okuyamadım. Bir anlık hoca ile konuşmak icin duraksadım, arka taraftan "keşke sende Turkce konuşmayı bilsen" tarzı bir laf geldi. Arkamı dondum, ne dediğini sordum acaba yanlış mı anladım diye ama bir şey demedi. Hoca okumaya devam etmemi istediği icin biraz daha okuyup sonra bıraktım. Bana gore kanserin bile mizahı yapılabilir ama şaka kaliteli olduğu surece. Bunu diyen kişi muhtemelen hafif kısık sesle soylemek istediği şeyi daha sesli soyledi ve o anda oluşan ani sessizlikle beraber herkes tarafından duyuldu. Yakın arkadaşım olsa zaten takmam şaka yaptığını bilirim ama kızın baya beni aşağılaması zoruma gitti. Hem aşağılayan kişi şu "they/them" insanlarından. Cinsiyetlerin belirtilmediği, gothic olmaya calışan, metal dinleyen, sigara, alkol icen birisi. Fazla onemi olmayan bir kişi icin cok guceme gitti bu soz. Bende sizinle paylaşmak istedim. Bunun tavsiyesi falan olmaz herhÂlde ama acıyı paylaşmak gibi duşunun. Uzun zaman sonra bu kadar uzulup, sinirlendiğimi hatırlıyorum. Bu arada 11. sınıfız kimse cocuk değil yani hemen hemen ergenlik sonları.