İş goruşmesinde sorulacak sorular nedir? Bir mağazada bugun toplu goruşme olacak 15:00'da yarım saat sonra ben girdim 15:00 da başlayacak dedi insan bir yere alır orada bekletir dimi gidin 15:00 / 15:30 gibi gelin ne demek? İşi istemesem erken gelir miyim? İnsanlar cok acayip. Ben 1 yıl Migros mağazasında calıştım şimdi adam bana neden...
Şok marketin internet sitesinden iş başvuru formunu doldurmuştum.
Yarım saat gecmeden aradılar ve bir mağazada toplu goruşme olacağını belirttiler.
Lokasyonu ilettiler ve vermiş oldukları saate ziyaret etmemi istediler.
Goruşme gunu geldiğinde hazırlanmaya başlarken bir numara aradı ve 2 gun sonraya ertelendiğini soyledi.
2 Gun sonra gelmemi istedi.
Belirtilen tarihte gittim. 9 bayan vardı. 1 Erkek bendim.
Sıra bana geldi iceri girdim.
Geldiğim bolgenin sorumlusu ve Marmara bolgesinin sorumlusu olmak uzere 2 kişi karşımda oturuyordu.
Doldurduğumuz Cv'gore sorular sormaya başladılar.
İlk soru "CV'de sadece 1 yerde calıştığınızı belirtmişsiniz. Tum yaşantınız boyunca sadece 1 yerde mi calıştınız?" dedi.
- Hayır, Staj yaptım ve başka yerlerde calıştım market sektoru olduğunuz icin belirtmek istemedim. Başka bir markette calıştım bu yuzden yeteri olacağını duşunerek sadece market deneyimimi yazmayı uygun gordum.
İkinci soru
Askerliğinizi nerede yaptınız? Gorduğum kadarıyla CV'nizde askere 2020 Kasım ayında gittinizi goruyorum, geri donduğunuzde neden bu kadar beklediniz?
- Askerliği kapanma zamanına denk geldiğinden terhis etmediler ve 60 gun daha askerliğe ekleyerek toplamda 8 ayda terhis ettiler.
Geri donduğumde 92 yaşındaki babaannem COVID19 yakalandığından 6 ay yoğun bakımda kaldı. Bu kadar uzun surede yoğun bakımda kaldığından Yatak yarası oldu ve yatalak duruma geldi. Geri donduğumde Babaannem ile ilgilendim.
*Bu soruları sordu olumlu veya olumsuz gun icinde donuş yapacağını belirtti.
3 gun oldu ve donuş yapan olmadı.
Yazık...