Merhaba,
Sizlerden yardım diliyorum.
Onlarca sorum olacak.

Oncelikle sizlere e-devlet uzerinden, nizamiyeye teslim olurken yanımda goturmen gereken evrakın resmini paylaşarak başlamak istiyorum:

GORSELDEKİ EVRAKLA İLGİLİ KAFAMDAKİ SORULAR:

A)Yeşil olarak işaretlediğim alanlar bu evrak uzerindeki kafamda soru işaretleri bırakan alanlar.

1.sorum : Sevk tarihi 10 Kasım 2022 diyor. 10 Kasım 2022'de mi teslim olmam gerek?
2.sorum : Katılacağı tarih 12 Kasım 2022 diyor. Yani sev tarihi 10 Kasım ama bu 12 Kasım gunu. 12 Kasım gunu mu teslim olmam gerekiyor?
3.sorum : Yoksa 10-11 ve 12 Kasım'da fark etmiyor, bu uc gunden herhangi bir gunde mi teslim olmam gerekiyor? Eğer cevap evet ise, ilk gun mu yoksa son gun mu teslim olmak avantajlı? Terhis gunum buna gore mi belirleniyor?

4.sorum : Sınıfım İKMAL. İkmal sınıfına ait kişiler, acemi birliği ya da usta birliğinde ne yapar? Burada da bir tık detaya girerseniz muteşekkir olurum

GORSELDEKİ EVRAKTAN BAĞIMSIZ KAFAMDAKİ SORU İŞARETLERİ :

1.sorum: Col renginde ya da koyu yeşil renginde kac tane tişort, boxer, corap almalıyım?
2.sorum: İclik almalı mıyım? Eldiven almalı mıyım? Cevap evet ise, bunların rengi de uyumlu olmalı değil mi? (Col rengi ya da koyu yeşil olacak şekilde)
3.sorum: Kulak tıkacına gerek var mı?

4.sorum: Kalıp sabun ve kalıp sabun kutusu, tırnak makası, BİM'den alacağım tek kullanımlık jilet paketi ve tıraş kopuğu, 2'li diş fırcası ve diş macunu kesin olarak yanıma alacaklarım. Peki bot boyası, dolap kilidi ve bot kilidi, yanık kremi ya da guneş kremi, askılık, ve ayak tabanlığı almama gerek var mı? Hangilerine gerek var? Bunun dışında aklıma gelmeyen onerileriniz nelerdir?

5.sorum: Kendi bireysel cuzdanım ile gitmemde bir sakınca var mı? Bazıları asker tipi cuzdan satın almış, sadece gordum. Bunu merak ettim.
6.sorum: Acemi birliğinde haftada kac gun duş alabiliyoruz ve bunun suresi ne kadar? Orneğin 10 dakika mı?
7.sorum: Nizamiyeye teslim olurken babamla gideceğim. Benim cebimde nizamiyeye teslim olduktan sonra nakit para olmalı mı? Yoksa banka kartım Enpara yeterli olur mu? (Temassız)
8.sorum: Bot gibi bana yeni verilen tertemiz giyim ya da kişisel bakım eşyaları calınmaması icin neler yapmalıyım?
9.sorum: Tahta kalemi almalı mıyım? Bana verilen bot gibi onemli, temiz eşyalara işaret bırakmak hatta yazı yazı yazıp calınmasını onleyebilmek icin?
10.sorum: Toplu selpak kağıdı almalı mıyım? 10'lu paket şeklinde. Ayrıca tuvalet kağıdı da almalı mıyım? 2 adet ya da 5 adet artık bilemiyorum.
11.sorum: Botun iplerini sıfırdan gecirip bağlayamam şu anda. Bunu askerde bireysel olarak herkes kendimi yapmak zorunda? (Cocukluğumdan beri ip bağlamakla aram iyi değildir. Gerekirse bir saatimi buna harcayacağım cevabınıza gore.)

NOT : 4.soru ile aynı konuya sahip olan 9. ve 10. sorular şu an yazarken aklıma geldiği icin art arda sorulmadı. O kadar alakasız biriyim askerlikle. Cevremdeki butun arkadaşlarım askerlikten okul uzatarak kactığı icin bilgi edinemedim.

Bu konuda bana yardımcı olursanız cok sevinirim. Es gecmemeniz benim icin cok onemli. Cok muteşekkir olurum.