Benim gibi hem fakir hem de oğrenci olan arkadaşlar cok iyi bilir. 2 senede veyahut daha uzun bir zamanda bir ortalama bir sistem alma şansımız oluyor genellikle ve doğru bir tercih yapamayınca sistemi yukseltemeden uzun zamanlar aynı sistem ile idare etmek zorunda kalıyoruz. Ben zamanında Ryzen yerine i3-8100 almıştım. Yalan yok guzel bir sure bana idare etti fakat yukseltmek istediğimde i3-8100'um 1100 etmiyor fakat i5'ler en ucuz şakasız 2350 TL (elden olanları saymıyorum ve Denizli'de hicbir şey yok+ havale olayına girmiyorum). İzlenimlerime gore 10. nesilde aynı şekilde i3'ler ile i5'ler arasında bayağı fark var. Yani anlayacağınız yukseltmek icin odeyeceğim fiyata değeceğine duşunmuyorum. Ve bu durum beni Intel'den soğuttu diyebilirim. Gelelim ikinci el konusuna; ikinci eldeki fiyatların sacmalığı. Orneğin Akakce'de en ucuz Ryzen 5 5500 1840 olarak gosteriyor fakat gel gelelim ikinci el fiyatları 2000 liradan (sarı sitede) başlıyor. Neden ikinci el fiyatları bu kadar sacmalık anlamış değilim. Sizin goruşlereiniz nelerdir? Bu Turkiye'deki ikinci el cehennemine?