Herkese hayırlı sabahlar dilerim. Arkadaşlar konuyu kısaca ozet gecmek istiyorum. Ev sahibini dava edeceğim cunku neler yapmam gerektiğini belirtirseniz cok sevinirim. Cunku biz kiracılar olarak hakkımızı savunmaz isek bunlar iyice tepemize cıkacaklar.

Aileme yakın olsun diye bir tane daire kiraladık. 2.5 - 3 sene kadar da oturduk bu evde. Daha eve ilk taşındığımız zamanlar da taşınalı 2-3 ay gectikten sonra ev sahibi surekli zam istemeye başlamıştı. Surekli bu şekilde oturduğumuz sure boyunca surekli zam istedi yasal oranın dışında 1 lira fazla vermedim. Bu son 4-5 ay icin de 50 kere beni aradı WhatsApp uzerinden mesajlar atmaya başladı onu gectim aileme kadar aramaya başladı oğlunuz evimden cıksın diye surekli rahatsız etmiş babamları falan. Surekli arıyordu beni numarasını engelledim daha sonra WhatsApp uzerinden mesajlar atmaya başladı cevap vermedim hic hepsini SS aldım arıyorum telefona bakmıyorsun falan diye yazmaya başladı yine kaile almadım. İlk once oğlum nişanlanacak evimi boşalt dedi. Daha sonra eşya aldım onu aldım bunu aldım dedi evimi boşaltın dedi. Kurban bayramın da surekli rahatsız etti bu şekilde. Kurban Bayramı bitene kadar kendine ev bul Kurban Bayramı bitince hemen evimi boşalt dedi. 4-5 gun icinde ben nasıl ev bulacağım kafayı mı yedin sen bu kadar insafsızlık olmaz cıkmıyorum evinden dedim kapattım suratına. Tabii daha sonra yine her zaman ki gibi babamları rahatsız etmeye devam etmiş. Kurban Bayramı bitti bu sefer de nişanlanacak oğlu birden level atlamış oğlum evlendi evimi boşalt demeye başladı. Cevap vermediğimi kaile almadığımı gorunce gercek yuzunu gostermeye başladı. Bu sefer de miktar belirtip bu kadar kira ver evimde otur yoksa evimden cık cok az kira veriyorsun demeye başlayınca anladım derdini cıkmıyorum dedim yine. Surekli bu şekilde devam etti. Bende artık en sonunda bıktığım icin bu paragoz ev sahibi yuzunden il değiştirmek zorunda kaldım. Cunku oturduğum il de ev kiraları ateş pahası olduğu icin farklı bir ilde kiralar ucuz olduğu icin ( buraya gore ) hemen tuttum. Bu adam yuzunden kurulu duzenimi, işimi kısacası her şeyi bozmuş oldum bilmediğim memlekete taşınmak zorunda kaldım. Maddi yonden cok zarara uğrattı beni. Yakın arkadaşlarım ve samimi olduğum komşularımdan oğrendiğim bilgilere gore beyefendi evi hemen kiracıya vermiş şu an evde kiracı oturuyor. Oğlum oturacak diye beni cıkarttı ama şu an kiracı oturuyor evde. Bu durumda benim ne yapmam gerekiyor acaba mahkemeye verip dava acmak istiyorum. Bu arada bu adamın daha onceden de birden fazla dairesi olduğu icin vermesi gereken vergileri vermediği vergi kacırdığı icin de yuklu miktarda ceza yediğini belirteyim. Ceza yemesini bile benden bilmişti hatta beni sen şikayet ettin diye halbuki ben calışıyordum bilmiyordum bu konuları. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız cok sevinirim. Araştırdığım kadarı ile maddi yonden zararımı karşılamak ve 1 senelik verdiğim kira ucretini ve nakliye ucretini falan karşılamak zorundaymış doğru mu acaba?