5x5 programına kendime gore izole hareketler ekledim ve şoyle bir program ortaya cıkardım, enine boyuna yorumlamanızı istiyorum. Kendi fikrimce beklentimi karşılayabilir yeterli ve guzel bir program olarak goruyorum ama sizlerin goruşunu merak ediyorum.

Pazartesi:

1- Squat 5X5
2- Bench Press 5X5
3- Barfiks - Lat Pull Down 5x5
4- Biceps Curl 3x12 - z bar curl 8 tekrar geniş tutuş, 8 tekrar dar tutuş. (Super Set halinde)

Salı:
1- Seated Cable Row 3x12 ( Son tekrar piramit halinde )
3- Leteral Raise 3x(fazla tekrar, piramit)
4- Reverse Machine Fly 3x16
5- Cable Push Down 3x (fazla tekrar piramit şeklinde )

Carşamba: Off

Perşembe:
1- Squat 5x5
2- Dumbell bench press 3x12
2- Overhead Press 5x5
3- Deadlift 1x5
4- Biceps Curl 3x12 - z bar curl 8 tekrar geniş tutuş, 8 tekrar dar tutuş. (Super set halinde)

Cuma: Off

Cumartesi:
1- Squat 5x5
2- Bench Press 5x5
3- Barbell Row 5x5
4- Skull Crusher 3x16

Programdan beklentim: 5x5 hareketleriyle ağırlık artışı, izole koyduğum hareketler ile bolgesel olarak kasa tahribat vermek, şekillendirmek ve hacimlendirmek ( enine-boyuna)

Not: Goğusu biraz daha one doğru buyutmek icin izole olarak dumbell bench press ekledim. 5x5 programlarında on kol ve arka kol aktif olsa da yeterince calışmadığını duşunduğumden dolayı izole olarak biceps ve triceps hareketleri ekledim.
not: 2,5 aylık spor yapıyorum.

Program hakkında sorularım:
1- İzole koyduğum hareketler ( Dumbell Bench Press, reverse machine fly, biceps curl, skull crusher, cable push down, leteral raise ) sizce iyi mi? Yoksa bu bolgeler icin farklı izole hareketler mi tercih etmeliyim? Orneğin dumbell bench press yerine fly gibi...
2- Programdan beklentimi yukarıda belirttim, sizce bu idman programı beklentimi karşılayabilir mi?

Goğus icin haftalık set sayısı: 13
Sırt icin haftalık set sayısı: 13, deadlift ile 14
Biceps icin haftalık set sayısı: 6
Triceps icin haftalık set sayısı: 6
Omuz icin haftalık set sayısı: ( sadece omuza ozel) : 11, bench vs. bunlarda omuza vuruyor ama dahil etmedim.
Bacak ve kalca bolgeleri icin haftalık set sayısı: 16

3- Bu bağlamda bakıldığında set sayıları yeterli mi? Ben yeterli olacağını duşunuyorum, ağır girip yeterli tahribat verildiği halde tabii.

Ekstra konu dışı soru: 5x5 Programlar hakkındaki duşuncelerinizi belirtir misiniz?