Bolumun başında Boba Fett'in gemisi Slave 1'in klon uretiminde gorev alan Dr. Pershing'i, Moff Gideon'un Light Cruiser gemisine taşıyan askerlerin gemisine iyon topu ile ateş ederek sistemlerini etkisiz hale getirdiğini gorduk.
Gemiye bağlanarak Dr. Pershing'i almaya girdiler, bir askerin zorluk cıkarttıktan sonra soyledikleri Cara Dune'u kızdırdı. Blaster ile kafasına yediği lazerden sonra yere duşmesiyle birlikte Dr. Pershing'i alıp Slave 1'e geri donduler.
Sonrasında benim gorduğumde tanıyamadığım bir gezegendeki bara giderek Bo Katan'dan yardım istediklerini gorduk. Boba Fett ile bir mevzu var gibi aralarında ki hemen tatsızlık cıkıp birbirlerine girdi Boba Fett ile Bo Katan'ın yanındaki Mandalorian. Bunun nedeni daha sonra anlaşılacağı uzere Boba Fett'in bir klon olması. Babası Jango Fett'in genetik kodundan uretilmiş bir klon olup kendisinin genetiğinden de klonlar uretilmiştir, bolumde duyacağınız donor ifadesi de bundan dolayıdır. Bo Katan anlaşmazlığa son vererek onlara Grogu'yu geri almak icin yardım etmeyi kabul ediyor. Biliyorsunuz kendisinin asıl amacı Dark Saber'ı ele gecirmek. Bununla birlikte Mandaloria'yı yeniden birleştirip tahta gecmeyi planlıyor, Grogu'yla pek ilgisi yok anlayacağınız.
Daha sonrasında Slave 1'e donerek Dr. Pershing'den gemide ne kadar asker olduğunu, daha once "The Tragedy" bolumunde gorduğumuz Grogu'yu kacıran Dark Trooper'ları, Grogu'nun yerini oğreniyorlar. Burada aynı zamanda Dark Trooper'ların birkac dakika icinde calıştırılmaya hazır olduğunu da soyluyor Dr. Pershing.
Dr. Pershing'i aldıkları gemiye binerek onden, Boba Fett de arkadan Slave 1 ile gelerek ondeki gemiyi kovalıyormuş edasıyla Light Cruiser'a giriş yapmaya calışıyorlar, Slave 1'i avlamak icin Tie Fighter'lar gonderiliyor gemiden, bu sırada ekip gemiye giriş yapıyor, Boba Fett de Tie Fighter'ları yok edip Hyperspace'e geciş yaparak kacıyor.
Devamında bildiğimiz Stormtrooper'ları dove dove ilerleme sahneleri var, sıkıcı olacağı icin atlıyorum burayı. Bu sırada Din Djarin suzulerek Grogu'yu almaya gidiyor. Aynı zamanda Dark Trooper'lar da uyanmış durumda.
Din Djarin yoluna devam ederken Dark Trooper'ların olduğu hangarın onunden geciyor, kapı acılıp Dark Trooper'lar cıkarken duğmeye basıyor ancak bir tanesi kapanan kapıyı tutarak dışarı cıkmayı başarıyor. Din Djarin ile kavgaya tutuşuyorlar, Dark Trooper, Din Djarin'i yerden yere vuruyor, elinde ne varsa kullanan Mando sonunda beskar mızrağını cıkararak kafasını patlatıyor askerin. Hangarın dışarıya acılan kapısını acarak Dark Trooper'ları uzay boşluğuna yolluyor devamında. Bu sırada beskar zırhının onlarca darbeye karşın hala tek cizik almamış olması onun ne kadar değerli olduğunu gosteriyor aslında.
İkiye ayrılmış olan ekibimizin diğer bolumu Bo Katan onderliğinde kopru bolumune ulaşıyorlar. Moff Gideon'un orada olmadığını fark etmeleri uzun surmuyor tabii.
Din Djarin, Grogu'nun olduğu hucreyi acıyor ve beklendiği gibi Moff Gideon Dark Saber'ı Grogu'ya doğrultmuş Din'i bekliyor. Pazarlık yapıp anlaşacakları sırada Moff Gideon kılıcı ile birlikte saldırıya geciyor. Bir sure mucadele ettikten sonra yeniliyor ve Din tarafından ekibin bulunduğu kopruye doğru goturuluyor. Burada yine beskar celiğinin ne kadar sağlam olduğunu gormuş olduk, ışın kılıcı dahi etki etmiyor.
Sonrasında Din Djarin elinde Dark Saber, kucağında Grogu, onunde kelepceli Moff Gideon ile kopruye giriş yapıyor. Burada Bo Katan'ın yuzunde farklı bir ifade oluşuyor, devamında Moff Gideon'dan oğreniyoruz ki Dark Saber'ı onun alması gerekiyormuş ancak Dark Saber sadece duello yoluyla alabileceğin bir kılıc. Bu duelloyu Din kazandığından Bo Katan'ın alması icin Din'i yenmesi gerekiyor.
Bu sırada gemiye giriş tespit ediliyor, gelenlerin Dark Trooper'lar olduğu anlaşılıyor ve giriş kapısını muhurluyorlar. Uzun bir bekleyiş ile kapı yumruklanarak parcalanmak uzereyken hangara doğru bir X-Wing giriş yapıyor. Gorduklerinde tek bir X-Wing ile kurtulamayacaklarını duşunurken kamerada bir Jedi goruyoruz...
Bu sırada heyecanımız doruk noktasına taşınıyor zannediyorum. Gelen Jedi'ımız Dark Trooper'ları adeta bicercesine ilerliyor ve kapıya ulaşıyor sonunda. Dovuş sahnelerinde force choke hareketi goruyoruz, bu Grogu dışında gorduğum tek Jedi tarafından kullanılan bir teknik, Sith tarafında daha yaygındır, kim olduğu konusu biraz heyecanlı olsun diye sonda soyleyeceğim.
Bundan sonra Jedi kapıya geliyor, Din Djarin diğerlerinin aksine hızlıca davranıp kapıyı acıyor. Şimdi ise gizemli Jedi'ımız ortaya cıkıyor...
Luke Skywalker! Bu sahnede heyecanlanmadım diyemem cunku gercekten Luke'u beklemiyorduk. The Tragedy bolumunde Tython gezegenindeki antik Jedi Tapınağında Grogu bir bağ kurmuştu hatırlarsanız. Orada Luke'un padawanları eğittiği bir donem olması gerekiyordu pek cok kişiye gore. Bu nedenle onu orada goremememiz acaba Luke inzivaya mı cekildi gibi bir soru yarattı bircok kişide. Bu bolumde Grogu'nun cağrısına yanıt veren Jedi olarak bizi epey şaşırttı ve benim gibi Star Wars fanlarına guzel bir 3. sezon hype'ı yaşattı diyebilirim.
Luke'u gorduk, arkasından da sadık yoldaşı R2 droidi gormezsek ayıp olurdu herhalde. R2'yu da gormek beni epey neşelendirdi, eski filmler aklıma geldi ve guzel anlar yaşadım o anda.
Burada Din Djarin ile Grogu arasındaki bağı gormuş olduk yeniden. Luke, Grogu'yu almadan once Din'den gitmek icin izin istediğini soyledi Grogu'nun. Aralarında yaşanan duygusal bir andan sonra Din maskesini cıkararak Grogu'ya son bir defa baktı ve Luke'a verdi.
Burada bolumumuz bitiyor ancak bir de after credits sahneleri var. Burayı da kısaca acıklamak isterim.
Boba Fett bildiğiniz gibi Sarlacc cukuruna duşurulmuştu Han Solo tarafından. Bu gorduğumuz de Luke ve arkadaşlarını orada yakalamaya calışan bir korsan topluluğunun patronu zannediyorum. Boba Fett, Sarlacc cukuruna duştukten sonra yardımına gelmeyen korsanların inini basarak patronlarını olduruyor Fennec ile birlikte. Bolum sonunda da Boba Fett'in kitabı 2021'de gelecek diye bir mujde vermişler, arada yaşananları anlatacak guzel bir kitap olacaktır umarım.
DuşuncelerimBenim gayet heyecanlı bir şekilde izlediğim enfes bir bolum oldu. Ozellikle Luke'un gelişi epey hypeladı beni yeni sezon icin. Tek beklediğim şey Din Djarin'in Dark Saber ile birkac Dark Trooper bicmesiydi ama Luke'un gelişi de kafidir. Sonraki sezonda Dark Saber Din'de mi kalıcak sizce? Bu bolum ile ilgili duşuncelerinizi paylaşmayı unutmayın, guc sizinle olsun!
Dosya Ekleri