Oğretmen
Oğretmen, baş rolde İlker Kaleli, Ceren Moray ve Afra Saracoğlu'nun oynadığı uyarlama bir dizidir. Uyarlama olmasının sebebi, orijinal surum olan Mr. Hiiragi's Homeroom dizisinin senaryosunun, bizim Oğretmen dizisi uzerine uyarlanmış halidir. Fakat ben Turk yapımı dizi uzerinde duracağım.
Oğretmen dizisinin hikayesi kısaca şoyle;
Hikayenin baş kahramanı olan fizik oğretmeni Akif Erdem; oğrencilerine bir “insanlık dersi” vermek istemektedir... Akif Erdem, bu son dersi icin oncelikle Kucukkapı Lisesi 12/A sınıfını rehin alır ve bir bomba kullanarak sınıfı okulun geri kalanından kopartır. Dışarıdan gelen polis kuvvetlerine karşı da hazırlıklıdır.
Akif Oğretmen onlardan doğru bir cevap almak icin rehin alır ve onlara merak ettiği soruyu sorar. 12/A sınıfındaki oğrenci Ruya Ornek oldu. Ve bunun sorumlusu kim? Oğrencilerin bu rehin altından kurtulmasının tek cozumu gerceği anlatmaktır. Akif Oğretmen, cocuklara ve tum ulkeye iyi insan olmanın empati kurmanın onemini anlatacaktır. Oğrencileri cok zor zamanlar beklese de oğrenciler bu zorlu sınavı kazanacaktır ve ilerleyen donemlerde oğretmenleri Akif Erdem ’i cok sevecektir. Zamanla oğretmenleri Akif Erdem ve oğrencileri arasında guzel bir bağ oluşacaktır. Akif Erdem oğrencilere ders vermekten cok insanlık dersi verecektir.
Karakterler

Dizide oynayan oyuncular guzel secilmiş. Oğrenciler 30-40 yaşlarındaki yetişkinler de değil. Normal Turk dizilerindeki gibi değil yani
Oğretmenlerine sallayan ergen tipler de diyebiliriz. Kısaca gunumuz gencliğini goruyoruz. Fakat Akif'in dersleri ile butun karakterler buyuk değişim geciriyor. Sorgulamayı ve bir insana koru korune guvenilmemesini oğreniyorlar. Birbirlerinden uzaklaşarak değil, yakınlaşarak butun olayları cozebileceklerini, Akif hoca onlara ders ders oğretiyor.
Okul dışında emniyet gucleri ve oğretmenler de var. Onlardan da bahsedelim. Gunumuz oğretmenlerini ve polis guclerini gorebiliyoruz. Ozellikle ilk bolumde, okulda bomba patlamasına rağmen mudurun oğrencileri sıraya sokma cabası gunumuz mudurlerini gosteriyor. Bu guzel bir detaydı acıkcası.
Mekanlar

Mekan olarak kıtlık soz konusu. Aslında okulda gecen bir dizi icin boyle demem de doğru olmaz. Dizinin neredeyse tamamı okulda geciyor. Okul dediğim de gercek bir okulda cekilmiş. Patlama sahnelerinin bile gercek olduğu soyleniyor. Fakat tabelada gorulduğu gibi bir lise değil, ortaokul. Okulun gercek adı Tarık Us Ortaokul'udur.
Okul dışında emniyet icinde veya farklı mekanlarda flashback olarak geciyor.
Final
İlk once şunu demek isterim. Bu dizinin en az bolumu daha vardı, fakat reytingler ve R.T.U.K. yuzunden 9. bolumde final yaptı. Hapishanedeki cocuklar, Taner'in tutuklanması ve 12/A sınıfının velilerini falan hic goremedik. Bu olayları en az 5 bolume daha sığdırmaları gerekirdi. Burada Medyapım'a yakıştıramadım acıkcası.

Finalini beğendim. Ama dediğim gibi eksiklikler kabak gibi ortada. Finalde bilindiği uzere Akif hastalığı yuzunden oluyordu. Finalde en cok beğendiğim şey, Akif catıdayken oğrencilerin onun icin siper olmasıydı. İlk bolumlerde hocalarına sallayan ergenler, hocalarına aşırı bir sempati duyup onun icin siper alıyorlar. İnsanın icinden "Keşke bizi de rehin alsa." diyesi geliyor.
Kapanış Sozlerim
Dizi hakkındaki duşuncelerimi soyleyeyim. Oğretmen, cok guzel bir uyarlama dizi. Orijinalini de izlemiş birisi olarak uyarlama versiyonunu daha iyi buldum. Fakat dediğim gibi, finali erken yapmaları ile bozdular. Bir daha boyle bir elit dizi gorur muyuz bilemiyorum. Oğretmen dizisini ilk izlediğimde, Akif hocaya nefret kusan ben, dizinin ilerleyen bolumlerinde aşırı bir sempati duymaya başladım. İzleyiciyi bile bu kadar etkileyen bir dizi kendisi. İlker Kaleli'nin oyunculuğuna da bayıldım. Umarım onu yeni projelerde goruruz yeniden.