Herkesin dizi onerisinde bulunup birbirine yardımcı olması icin bu konuyu actım, ben de tavsiyelerinizden faydalanmayı duşunuyorum Ayrıca, ben de size birkac tavsiyede bulunacağım.

And Then There Were None

Konusu: Gecmişte verdikleri kararları, hataları ya da ihmalkÂrlıkları nedeniyle insanların olumlerine yol acmış on kişi, bunu sır olarak saklamaktadır. Bu kişiler, gunun birinde Una Nancy Owen adında birinden bir mektup alırlar ve tatil amacıyla Zenci Adası'ndaki gosterişli bir malikaneye davet edilirler. Konuklar, Owen adındaki kişiyle nerede tanıştıklarını bir turlu hatırlayamazlar ama soz konusu daveti ucretsiz bir tatil fırsatı olarak gorurler ve teklifi kabul ederler. Ancak adaya vardıklarında onları bir surpriz beklemektedir: Ev sahibi ortalarda yoktur. Adada onları bekleyen yalnızca karı koca olan iki gorevli vardır. İşin diğer bir ilginc yanı bu ciftin de adanın sahibini hic gormemiş olmalarıdır.

Bu yapım Agatha Christie'nin On Kucuk Zenci kitabının mini diziye uyarlanmış halidir. Polisiye olsa da, yaşananları cozen bir polis yahut dedektif yoktur. 3 bolumden oluşan bu mini diziyi izlediğimde gercekten bayılmıştım, umarım siz de beğenirsiniz.

Dark

Konusu: Almanya'nın Winden kasabasının cocuklarının ortadan kaybolmaya başlamasıyla bolgede yaşayan dort ailenin kopuk ilişkileri, cifte yaşamları ve karanlık gecmişleri gun yuzune cıkmış ve uc nesli kapsayan bir gizem gozler onune serilmiştir. Ana karakterler arasında babasının intiharını atlatmaya calışan genc Jonas Kahnwald, erkek kardeşi 33 yıl once ortadan kaybolan polis memuru Ulrich Nielsen ve emniyet amiri Charlotte Doppler yer almaktadır. 2019'da başlayan hikÂye, dizideki ana ailelerden belirli kişilerin nufuz sahibi Tiedemann ailesinin bolgede işlettiği nukleer enerji santralinin altından gecen mağara sisteminde bulunan bir solucan deliğinin varlığından yavaşca haberdar olmasıyla dizinin hikÂyesi zamanda yolculuk ile kısa surede 1986 ve 1953'ten de olaylar icermeye başlar.

Daha bilindik bir dizi olduğunun farkındayım fakat izlememiş olanlar icin onerebilirim. Yalnız, izlemeye başlamadan once kağıt kalem alsanız guzel olur cunku oldukca komplike bir dizi.

Travelers

Konu: Post-apokaliptik bir evrene sahip olan dizi gunumuzden yuzlerce yıl sonrada geciyor. "Travelers" adlı seckin bir ajan grubu gecmişe giderek kıyamete sebebiyet veren şeyleri değiştirmekle gorevlendirilirler. Fakat gecmişe giderken bedenleriyle değil ruhlarıyla giderler ve olu bedenlere girerler. Bunun amacı da, olası beklenmedik durumlarda tekrardan ana bedenlerine donebilmeleridir. Ayrıca 'travelerlar' zaman cizelgesini korumak maksatlı bir protokole uymak zorundadır. Ayrıca bu gorevin direktoru de bir yapay zekadır.

1- Gorev once gelir.
2- Geleceği gecmişte bırakın.
3- Aksi belirtilmedikce can almayın ve can kurtarmayın. Mudahale etmeyin.
4- Hicbir şeyi yenilemeyin.
5- Yonlendirme olmadığında, ev sahibinizin hayatını koruyun.
6- Direktor tarafından onaylanmadıkca ekibinizin dışındaki diğer bilinen yolcularla iletişim kurmayın.

Bu dizi de ulkemizde cok fazla bilinmeyen ama benim cok beğendiğim yapımlardan biri. Bu tur kurgulardan hoşlananlar icin oldukca keyifli uc sezon vadediyor.