Selamlar, şu son gunlerde cok fena bir şekilde film tuketiyorum.
Ve coğu filmleri, dizileri izledim bilim-kurgu adına. Yeni şeyler bulmaya calışıyorum lutfen bir şeyler onerir misiniz?

Ben de şuraya bir liste bırakayım yararlanırsınız:

1. Upgrade (Film)

Konusu:
Eşiyle birlikteyken acımasızca saldırıya uğrayan Grey Trace, karısını saldırıda kaybetmenin yanı sıra belden aşağı da felc olmuştur. Gunun birinde bir milyarder mucitten bedenini geliştirecek deneysel bir tedavi teklifi alır. Tedavi icin Trace'in bedenine STEM olarak adlandırılan yapay zeka implantı yerleştirilir. Tedavi ile insanustu yetenekler kazanan Trace, karısını olduren ve kendi hayatını mahveden kişilerden intikam almak icin yola koyulur...
Kendi fikrim: Muazzam filmdir, o kadar cok bilim-kurgu, aksiyon izledim ki gram zevk almıyordum artık. Ve bu film'i 3 kez izledim diyebilirim.

2. Chappie (Film)
Konusu: Yakın bir gelecekte gecen filmde robotlardan oluşan bir polis ordusu, insanların guvenliğini sağlamakla gorevlendirilmiştir. Ancak bu robotlardan bir tanesi olan Chappie bir gun kacırılır ve yeniden programlanır. Bu andan itibaren dunyanın ilk duşunebilen ve hissedebilen robotu olan Chappie, artık otoriteler icin bir tehdit olarak algılanmaya başlamıştır ve bir an once yok edilmesi gerekecektir * Bilimkurgu ve komedi turlerindeki filmin yonetmeni, 'District 9' ile bilimkurgu turune bambaşka bir boyut kazandırdıktan sonra 'Elysium' filmiyle izleyici karşısına cıkan Neill Blomkamp. Filmin başrollerindeyse Hugh Jackman, Sigourney Weaver ve Sharlto Copley bulunuyor.

Kendi fikrim: Anlamlı bir film. Naif diyaloglar, konuşmalar dizi duşunceye itecektir. Coğu kişi izlemiştir ama koymadan edemedim.

3.Travelers: (Dizi)
Konusu: Dizide hikaye, gunumuzden yuzlerce yıl sonrasında geciyor. Kıyamet sonrası, insan nufusu cok azalmıştır. Gelecekte teknoloji gelişmiştir ve bir grup insan zaman makinesi keşfederler. Kendilerine “Travelers” adını veren bu grup, gecmişe giderek, kıyamete sebep olan olayları onleyip, geleceği şekillendirmek isterler.

Kendi fikrim: 4. sezon onayını alamamış bir dizidir, cok uzulmuştum. İzlenmeli, 2 kez bitirdim. (3468 favori karakterimdir).

4. Lost in Space (Dizi)
Konusu: Yeni kuracakları koloni icin hazırlık yapan Direnc adlı uzay merkezi ile farklı bir gezegene giden Robinson ailesi ve diğer kolonistler, yolda hic beklemedikleri bir aksaklık nedeniyle yerleşim kuracakları koloni gezegenine değil, bilmedikleri başka bir gezegene mecburi iniş yaparlar.

Kendi fikrim: Muazzam bir dizi. CGI'lar, robotlar.. Muhteşem! Kesinlikle izleyin. Şansılısınız ki, dizi 2 sezon. +3. sezon bu yıl. Uzucu haber ise, 3. sezonu ile final yapacak.