Filmin artıları:
Filmin artıları ile başlamak gerekirse filmin en buyuk artısı bence cok guzel gorsel efektlerin olması. Yani gorsel efektler o kadar iyi ki Kong'un yuz ifadesinden nasıl hissetiğini anlayabiliyorsunuz.
Bir diğer artısı dostlarım ozellikle Godzilla 2014'de beğenmediğim bir kısım olan titanları tam anlamıyla gostermeme olayını duzeltmişler. Titanları tam acıdan izleyebiliyoruz Godzilla 2'de bunu duzeltmişlerdi bu filmde de aynı bu olayı cidden seviyorum.
Filmin bence en guzel artısı dovuş sahneleriydi. Yani şu zamana kadar cıkmış butun titan filmlerinden daha iyi dovuş sahneleri vardı. Ozellikle Kong bu iş icin cok uyumlu olmuş Godzilla zaten hantal bu zamana kadar da hantal kişiler ile savaştı binadan binaya atlayan Kong bu anlamda cok iyi olmuş.
Filmin eksileri:
Kuşkusuz şu filmi izleyen herkes eminim ki bu film 3 saatlik bir film olabilirdi demiştir cunku olabilir. Kong nasıl o tesise yerleştirildi Godzilla diğer titanları nasıl oldurdu hic biri belli değil. Sahneler hep bir anda olup bitti Kong'u nasıl gemiye taşıdıkları belli değil nasıl helikopter ile goturdukleri belli değil. Ve ek olarak Kong turu ve Gojira turunun gecmişte olan savaşlarına biraz daha deyinilebilirdi acıkcası... Bu konuda aşırı eksiği var filmin.
Bir diğer eksiği aslında film esksiği değil de biraz daha yapımcı sacmalığı. Filmi dostlarım bizim gibi sineması kapalı ulkeler de gec vizyona koydular ve internete baya bir spoiler yiyenler oldu. Ben bu konuda yine fazla bir spoiler yemedim ancak cok fazla spoiler yiyenler harbi oldu. Bu konuda filme değil yapımcıya bir eksi veriyorum.
Genel duşuncelerim:
Film bence aşırı iyiydi izlenmesi gereken nadir filmlerden birisi. Ben bu filmde Kong'un hala Godzilla'ya karşı koyacak gucu olmadığını duşundum. Cunku Godzilla yıllardır yaşayan ve bir suru savaş gormuş bir titan Kong daha bir genc titan. Kong bence boyu Godzilla'yı gecince biraz daha eşit olabilir. Kong'un boyunun ileride 130 metre olacağı soyleniyor yani Godzilla'yı gececek boy olarak bence o zaman daha eşit bir savaş goruruz.
Kong Skull Island
Godzilla 2014
Godzilla 2
Sıralama boyle Godzilla 2014 Kong Skull Island'dan once cıkmış bir film ancak Skull Island biraz daha da gecmişi anlattığı icin onla başlamanız daha iyi olur.
Bu arada filmdeki Kong ile Godzilla'nın boy sıralaması boyleydi:
O yuzden Kong Godzilla'yı gecince daha eşit bir savaş olur dedim. Oyle bir şey olursa bile Godzilla her turlu Kong'dan daha ustun ancak bir şansı olabilir Kong'un. Neyse bugunluk benden bu kadar incelemem hakkında yorum yapabilirsiniz.