Ben cocukluğumdan beri Transformers hayranıyım, hep oyle kalmaya devam edeceğimden eminim. Bu aralar Transformers serisini tekrar izleme istedi doğdu, ve izledim de.

İlk film;

Kısa ozet: Cybertron'u tuketen aşırı buyuk savaşın ardından, Dunya'ya doğru ilerleyen, evreni kontrol etme gucune sahip olan kupu ele gecirmek isteyen Megatron, kupu bulamadan KKD'ye cakılır. Bunu oğrenen Autobot'lar Megatron'u durdurmak icin Dunya'ya gelirler.

İlk filmin başı ortası guzel, ama sonu berbat. Tum film boyunca aşırı guclu, Deseptikon'ların lideri Megatron, goğsune bir kup tutan bir liseli cocuk tarafından olduruluyor. Bu olayı ilk izlediğim zaman hic kafaya takmadım, ama buyudukce surekli sacma gelmeye başladı.

İkinci film;

Kısa ozet: Kupun bir parcasının hala Dunya'da tutulduğunu oğrenen Dunya'da kalan Deseptikon'lar, kupu ele gecirip Guneş'i enerjiye cevirip yok etmek isterler. Ama bu sefer yanlarında aşırı guclu eski Prime Fallen vardır.

İkinci filmin de başı ve sonu "AŞIRI" derece de berbat. Başında Optimus ile Megatron dovuşuyor, Megatron'u hallettiğini duşunen Optimus Prime yanılır ve arkasından geldiğini fark etmediğini Megatron, Optimus Prime'ı oldurur. Sonunda ise Megatron'dan bile guclu, Deseptikon'ların en buyuk lideri Fallen, bir dakikadan az bir sure icinde Optimus Prime tarafından olduruluyor. Megatron ise yine kacmayı başarıp 3. film de geri donuyor.

Ucuncu Film;

Kısa ozet; Anlatmaya değmez. Merak ediyorsanız lutfen internetten okuyun.

Ucuncu film ise serinin kurban kecisi, en ama en ama en berbat film, ozellikle de sonu. Filmin sonun da Optimus Prime'ın hocası, Optimus Prime'ı indirdikten sonra kolunu kopartıyor, ardından kendisinden daha daha gucsuz olması gereken Megatron tarafından olesiye dovuluyor. Daha da kotusu tek kollu Optimus Prime, Megatron'u 10 saniye icinde oldurup kafasını kopartıyor. Madem bu Megatron bu kadar gucsuz ve tek kollu duşmanına karşı koyamıyor, peki bu şey nasıl ikinci filmde Optimus Prime'ı oldurdu?

Diğer filmleri seriden saymıyorum. En beğenmediğim filmlerdir son filmleri bu serinin.