Yaklaşık 10 yıldır yabancı dizi izliyorum, butun efsane, kult olmuş dizilerin coğunu izlemişimdir ama ben bu kadar sağlam kaliteli son zamanlarda bir dizi izlemedim. Aramızda izleyen var mıdır emin değilim ama ben izlemeyene ısrarla tavsiye ediyorum.

Dizi hakkında ufak bir ozet gecersem; dizi 1920 ’lerin berlin ’inde geciyor. Dizi icin potsdam ’da bulunan Studio babelsberg ’de berlin ’deki butun bir sokağın kopyası olan dev bir sahne inşa edildi. Dizinin kimi sahnelerinde 300 ’u aşkın figuran yer alıyor. Dizi dunyayı etkisi altına alan ekonomik krizin, filizlenmeye başlayan radikal akımların ve “altın yirmili yıllar”ın arka planını oluşturduğu bir donemde uyuşturucu ve siyaset, cinayet ve sanatın hukum surduğu bir cevreyi araştıran komiser gereon rath etrafında donuyor.

Dizinin atmosferi, muzikleri, dekarasyonu, oyunculukları, muzikleri buram buram kalite kokan bir dizi. Alman dizilerin arasında şimdiye kadar en buyuk butceli bir dizisi.

Nereden izleyebilirim?

Dizi ilk 2 sezonu Blutv'den izleyebilirsiniz. 3.sezonu ise henuz Blutv'ye gelmedi fakat malum yerlerden edinip izleyebilirsiniz.