Herkese merhabalar,

Gecenlerde bir fırsatını bulup şu filmi sonunda izlemeyi başardım. Biliyorum biraz eski ama anca zaman yaratabildim. Cidden beğendim. Merak etmeyin spoiler olmadan anlatmaya calışacağım

Oncelikle filmin konusu hemen başlıyor yani oyle uzatmamışlar. Bir yapay zekanın incelemesi gibi duşunebilirsiniz filmi. Ama dar yapay zeka değil, geniş yapay zeka bu sefer. Yani sadece koşan veya satranc oynayan yapay zekalar değil. Sorgulayan ve her şeyden biraz anlayan ama devamlı oğrenen bir yapay zeka.

Turing testinin canlı olarak yaşanmasını anlatan bir film gibi. Turing testini merak edenler olursa; bir yapay zeka ile insanın belirli şartlarla iletişime gecmesi ve insanın karşısındakinin bir yapay zeka mı yoksa insan mı olduğunu anlayıp anlayamayacağını gosteren bir testtir. Eğer insan şupheye duşer veya karşısındakini insan zannederse yapay zeka bu testi gecmiş sayılıyor. Asıl hoşuma giden noktası ise deneyin yapay zeka ile ilgili olduğu mu yoksa insan ile ilgili mi olduğu kısmıydı.

Yapay zeka konularını seven arkadaşlar olursa izlemelerini tavsiye ederim acıkcası

Ex Machina (2014) - IMDb Ex Machina: Directed by Alex Garland. With Domhnall Gleeson, Alicia Vikander, Oscar Isaac, Sonoya Mizuno. A young programmer is selected to participate in a ground-breaking experiment in synthetic intelligence by evaluating the human qualities of a highly advanced humanoid A.I.
www.imdb.com