Bu bolumu bitirip yurt dışında software engineer veya data scientist olarak calışmak mumkun mu veya yurt icinde? İlla ki Computer science diploması almak gerekli midir? Ailem ve hayat şartlarım, bilgisayar bolumu icin tekrar sınava calışmama maalesef uygun değil. Bu bolumu okuyacağım mecbur oyle ya da boyle. Ancak CS diploması olmayacak kendimi ne kadar geliştirirsem geliştireyim elimde. Mesela iktisat lisansından sonra yapay zeka veya bilgisayar alanında yuksek lisans veya doktora şansı doğuyor mu ilerisi icin? Cıkmaza girdim, değerli duşuncelerinizi bekliyorum, seviliyorsunuz, iyi forumlar, iyi sosyaller
İktisat mezunu birisi bilgisayar bolumunde doktora yapabilir mi?
Kariyer0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- Kariyer
- İktisat mezunu birisi bilgisayar bolumunde doktora yapabilir mi?
-
15-11-2022, 11:05:24Selamlar arkadaşlar, cocukluğumdan beri hatta ve şu an gerek aile baskısı gerekse de hayat şartları nedeniyle iyi bir universite'nin iktisat bolumune girdim. Kendimi hep bir yazılımcı veya data scientist kısmında duşundum, zaten şu anda da uğraşıyorum bu işlerle amator olarak/ hobi olarak.
Bu bolumu bitirip yurt dışında software engineer veya data scientist olarak calışmak mumkun mu veya yurt icinde? İlla ki Computer science diploması almak gerekli midir? Ailem ve hayat şartlarım, bilgisayar bolumu icin tekrar sınava calışmama maalesef uygun değil. Bu bolumu okuyacağım mecbur oyle ya da boyle. Ancak CS diploması olmayacak kendimi ne kadar geliştirirsem geliştireyim elimde. Mesela iktisat lisansından sonra yapay zeka veya bilgisayar alanında yuksek lisans veya doktora şansı doğuyor mu ilerisi icin? Cıkmaza girdim, değerli duşuncelerinizi bekliyorum, seviliyorsunuz, iyi forumlar, iyi sosyaller.