Lise oğrencisiyseniz ve paraya cok ihtiyacınız varsa bu konu tam size gore! Cok fazla zahmet gerektirmeyen ama cebiniz dolu doneceğiniz birkac iş tavsiyesi. Bu işleri part-time olarak yaparsanız sizin icin daha iyi olacaktır. Bir lise oğrencisi gunun 8 saatini uykuya, 5 saatini derse derken arada kucukte olsa boş zamanınız olabiliyor. Olmuyorsa uzulmeyin. Sabah erken (5 gibi) kalkıp ders yapıp part-time olarak yapacağınız işinize zaman ayırabileceksiniz. Peki işler neler?

-Freelancer.
Herhangi bir yeteneğinizi paraya cevirdiğiniz sektor. Photoshop'ta mı iyisiniz? O zaman logo tasarım ilanı verin. İlk zamanlarda muşteriniz olmayabilir ama sabrederseniz muşterilerin geldiğini gorebilirsiniz. Bir suru sektor var. Bu sektorlerin icerisinde illa ki yeteneğinize giren vardır. Bionluk'a girmenizi tavsiye ederim.

-Ioksb.
Bursluluk sınavına girerek hem sınava hazırlanın (bkz YKS ydt TYT AYT) hem de para kazanın. Tabi herkes giremiyor. Belli bir maaş sınırı var. Bende girmek istemiştim fakat gelirimiz cok şukur iyi olduğu icin girememiştim.

-Dernek, matbaa ve yayınevleri.
Derneklerin broşurlerini dağıtabilirsiniz. Matbaalarında oyle. Yayınevlerinde garson olabilirsiniz. Bir arkadaşım yazın yayınevinde calışmıştı garson olarak. Millete cay dağıtıyordu falan.

-Belediye.
Belediyelerin geri donuşum gunleri olur. Siz bugunlerde evinizde karton veya geri donuşturulebilir eşyaları goturebilirsiniz. Yetkili bir kişiye gidip veriniz. Gunde 200 lira kazananları gordum bu işi yaparak.

-Kitap vermek.
Bu cok fazla para getirmez ama yine yazayım dedim. Sahafcılara gidip eski kitaplarınızı verebilirsiniz. Bu şekilde kitap kalabalığındanda kurtulabilirsiniz.

-Aile ile anlaşma.
Eğer durumunuz iyiyse babanızın yanına gidin ve onla bir anlaşma yapın. Gunde 300 soru cozerseniz atıyorum babanız size 150 lira verecek. Bu hem para kazanmanıza hem de sınavda iyi bir yer kazanmanıza sebep olacaktır.