Normal seyreden ikinci el otomobil piyasasının, yılbaşı oncesi hareketlenmesi bekleniyor. Gectiğimiz yıllara gore fiyatlarda artış yaşanan ikinci el otomobillerde, şu sıralar durgunluk hakim. Son olarak OTV indirimi dedikodularına yonelik indirime gidilmeyeceğinin acıklanmasının ardından, arac alacakların kafalarında soru işareti kalmadı. İHA'nın haberine gore, arac alacakların yeni yılda fiyatlara artış yapılacağı duşuncesine hakim olduğunu belirten Antalya Emlakcılar Oto Galericiler ve İş Takipciler Odası Başkanı İsmail Cağlar, “Yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını duşunuyorum. Cunku yılbaşından sonra fiyatların bir tık daha artacağı duşuncesi var." ifadelerini kullandı. Şu an Turkiye genelinde ikinci el piyasası normal bir seviyede gittiğini aktaran İsmail Cağlar, "Kotu bir durumda değiliz. 3-5 aydır OTV yonunde yapılan indirim dedikoduları cıkmıştı. Bundan dolayı insanlar alışveriş yapmakta geri durmuştu. Son olarak Bakan beyin acıklamaları sonrası, tekrar hareketlilik başladı. Yılbaşına doğru hareketliliğin daha da artacağını duşunuyorum. Cunku yılbaşından sonra fiyatların bir tık daha artacağı duşuncesi var. Şu anki piyasadan esnaflar ve muşterilerimiz, kendi ceplerine uygun bulduğu yerlerden araclarını almalarını tavsiye ediyorum." dedi. 25 yıllık oto galerici Mustafa Şahin ise, ikinci el piyasasının hızlı yukselmesinden dolayı galeri ve ikinci el otomobil pazarlarında durgunluk yaşandığını kaydetti. Piyasanın beklemeye girdiğini soyleyen Şahin, "Kredi durumu bunu cok etkiliyor. İnsanlar kredi alamıyorlar. Bu fiyatlara zamanla alışılacak, uyum sağlanacağını duşunuyorum." dedi.