Asus Zephyrus G14(2021) cihazımın 1x16 GB olan tek parca lehimli bulunan RAM'ine ekstra 16 GB RAM yukseltmek istediğim icin oncelikle eş değer ozellikte RAM arayışına girdim. Cihazda bulunan Samsung marka 16 GB 3200 Mhz CL22 RAM'in yanına eş değer ozellik ve voltaj, Ranks gibi diğer kriterleri de goze alarak RAM arayışı sonucunda karşıma Asnet'in Samsung modullerinin kullanıldığı Bigboy RAM markası cıktı. Bu markayı daha once duymamıştım, forumda birkac tavsiye yazısı okudum fakat direkt olarak kullanıcı yorumu goremediğim icin bu yazıyı yazmak istedim. Oncelikle RAM arayışında pazarlarda ilk olarak Kingston, Crucial gibi bilindik ve sorun olasılığı duşuk markalarla karşılaşsam da Samsung modul olması ve cihaz icerisinde bulunan RAM ile eşdeğer ozelliklere sahip olması nedeniyle bu marka RAM'i alıp denemek istedim. Ayrıca RAM omur boyu garanti hizmeti sunuyor. Tabii bu kısmın ne kadarlık bir omur olduğu tartışılır.
RAM'i dun akşam 18:00 civarı bilendenal.com uzerinden sipariş ettim. Urun linki. Site yetkili satıcı olabilir, tam emin değilim. Sitede aynı gun kargoya teslim yazmasına rağmen saat oldukca gec olduğu icin not kısmına aynı gun kargolamalarını rica ettiğimi yazan bir not bıraktım. Sipariş sonrasında telefon uzerinden beni teknik destek ekibinden aradılar ve tekrar teyit amaclı bilgisayar modelimi sorup RAM'in uyuplu olup olmayacağı konusunda yardımcı oldular. Teknik destek ekibi son derece hizmet anlayışlı ve ilgili. Bu hizmet anlayışı sonrasında ben de markayı daha once duymadığım icin kafamdaki soruları sorarak problem yaşama olasılığımı azalttım. Kargoyu hızlıca paketleyip dun gonderim sağladılar ve bu sabah kargom geldi. Acıp direkt olarak yukseltmemi yaptım, şuan bir problem yok.
Kargo paketi son derece ozenli ve korunaklıydı. Koruyucu plastik ve koruma bantları ile muhafaza edilen kutuyu actığımda da maske ve not kağıdı olarak iki hoş hediye vardı. İlgili bir kurum olduğunu duşunduğum Bilendenal'dan yaptığım ilk alışverişten cok memnun kaldım. Bu zamana kadar maddi değeri duşuk, buyuk bircok parca aldığım satış siteleri arasında en memnun kaldığım yerlerden biri oldu. Ufak hediyeler almak da hoşuma gitti. İşini severek ve ozenli yapan kurumları seviyorum. Bilgisayar, notebook RAM, SSD gibi bileşen malzemeleri satan bu siteden alışveriş yapmanızı tavsiye ederim. Umarım urun ceşitliliğini arttırarak daha geniş bir yelpazeye hitap ederler. Sitede Kingston RAM satışı da vardı fakat ben Bigboy'u denemek istedim. Alışveriş tereddutu olanlara tavsiyemdir, iyi alışverişler. Sanırım forumda da varlar; @bilendenal Destek