Hayatına yalnızca fotoğraf paylaşımı yapılan bir sosyal medya platformu olarak başlayan Instagram, bugun dunya capında sayısız aktif kullanıcıya sahip ve neredeyse vazgecilmezimiz haline geldi. İş boyle olunca ‘Instagram Durduruldu ’ hatası nedeniyle uygulamadan atılmak epey can sıkıcı olabiliyor. ‘Instagram Durduruldu ’ hatası iOS ’ta da gorulebilen ama daha cok Android kullanıcılarının muzdarip olduğu bir sorundur.
‘Instagram Durduruldu ’ hatası ile uygulamadan atılıyor olmanızın pek cok farklı nedeni olabileceği icin cozumu icin de uygulayabileceğiniz farklı yontemler var. Coğu zaman bu hata birkac basit adımda cozulebilir ancak bazen Instagram kaynaklı olabilir ve tahmin edilebileceği gibi bu durumu kullanıcı cozemez. Gelin ‘Instagram Durduruldu ’ hatası nedir, neden olur, nasıl cozulur gibi merak edilen sorulara ve cozum yontemlerine yakından bakalım.
Once bir durumu anlayalım, ‘Instagram Durduruldu ’ hatası nedir? ‘Instagram Durduruldu ’ hatası, genel olarak Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ve tabletlerde normal bir şekilde Instagram mobil uygulamasında gezindiğiniz sırada karşınıza cıkar ve sizi uygulamadan atar. Uygulamayı tekrar actığınız zaman ya akış yenilenmez ya da hata nedeniyle yeniden uygulamadan atılırsınız. Yani epey can sıkıcı bir sorun.

Peki ‘Instagram Durduruldu ’ hatası neden olur? iOS ve Android kullanıcılarının ‘Instagram Durduruldu ’ hatası almasının pek cok farklı nedeni olabilir ama en temel neden, Instagram mobil uygulamasının ya da işletim sisteminin guncel olmamasıdır. GPU ozelliği bu soruna neden olabileceği gibi dolu bir onbellek de ‘Instagram Durduruldu ’ hatasına neden olabilmektedir. Bu nedenle farklı cozum yontemleri vardır.
‘Instagram Durduruldu ’ hatası nasıl cozulur? İşte uygulayabileceğiniz en basit cozum yontemleri: Yontem #1: Tum uygulamaları kapatın ve Instagram mobil uygulamasını yeniden başlatın. Yontem #2: Instagram mobil uygulamasının guncel olduğundan emin olun. Yontem #3: İşletim sisteminizin guncel olduğundan emin olun. Yontem #4: Instagram mobil uygulamasının onbelleğini temizleyin. Yontem #5: Instagram mobil uygulamasını silin ve yeniden yukleyin. Yontem #6: Cihazın GPU ozelliğini kapatın. Yontem #7: Instagram ile iletişime gecin.
Yontem #1: Tum uygulamaları kapatın ve Instagram mobil uygulamasını yeniden başlatın: ‘Instagram Durduruldu ’ hatası aldıysanız ve uygulamadan atıldıysanız belki cihazı fazla zorlamış olabilirsiniz. Cihazınızda Instagram da dahil acık olan tum uygulamaları kapatın. Eğer cihazınızda bir optimizasyon hizmeti varsa onu da calıştırabilirsiniz. Sonra tum uygulamalar kapalıyken yalnızca Instagram mobil uygulamasını calıştırarak hata alıp almadığınızı kontrol edin.
Yontem #2: Instagram mobil uygulamasının guncel olduğundan emin olun: Guncel olmayan bir mobil uygulama da ‘Instagram Durduruldu ’ hatasına neden olabilir. iOS işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda App Store, Android işletim sistemine sahip mobil cihazlarınızda Google Play Store uygulama mağazasını acın ve guncellemeleri kontrol edin. Eğer Instagram mobil uygulamasına yeni bir guncelleme geldiyse hemen yukleyin. Coğu durumda guncellenen mobil uygulama hata vermeyi bırakacaktır.

Yontem #3: İşletim sisteminizin guncel olduğundan emin olun: Yalnızca Instagram mobil uygulamasının değil, iOS ya da Android işletim sisteminizin guncel olmaması da ‘Instagram Durduruldu ’ hatasına neden olabilir. Cunku uygulama ile işletim sistemi senkronize olarak calışır. Cihazın Ayarlar uygulaması uzerinden yeni bir guncelleme olup olmadığını kontrol edin. Eğer yeni bir guncelleme geldiyse biraz vakit ayırıp bir an once yukleyin.
Yontem #4: Instagram mobil uygulamasının onbelleğini temizleyin: Adım #1: Android cihazınızdaki Ayarlar uygulamasını acın. Adım #2: Uygulamalar sayfasını acın. Adım #3: Uygulamaları Yonet seceneğine dokunun. Adım #4: Instagram uygulamasını secin. Adım #5: Verileri Temizle seceneğine dokunun. Adım #6: Onbelleği Temizle seceneğine dokunun. Adım #7: Veri yoğunluğuna bağlı olarak değişen bir sure sonunda Instagram mobil uygulamasının onbelleği temizlenmiş olacak.
Android işletim sistemine sahip cihazlarınızda ‘Instagram Durduruldu ’ hatası alıyorsanız Instagram mobil uygulamasının onbelleğini temizlemek icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Adımlarda gecen başlıklar cihazın marka ve modeline gore değişiklik gosterse de benzer adlarla karşınıza cıkacaktır. Onbellek temizleme işlemi sonrası dilerseniz cihazınızı yeniden başlatabilirsiniz. Bu yontem iOS cihazlarda uygulanmaz.
Yontem #5: Instagram mobil uygulamasını silin ve yeniden yukleyin: Android işletim sistemine sahip mobil cihazınızda Instagram mobil uygulamasının onbelleğini silmenize rağmen ‘Instagram Durduruldu ’ hatası almaya devam ediyorsanız Instagram mobil uygulamasını tamamen silin ve uygulama mağazasından yeniden indirin. Onbellek silme işlemi zaten iOS cihazlarda uygulanmadığı icin direkt olarak Instagram mobil uygulamasını silip yeniden yukleme yontemi uygulanmalıdır.
Yontem #6: Cihazın GPU ozelliğini kapatın: Adım #1: Android cihazınızdaki Ayarlar uygulamasını acın. Adım #2: Telefon Hakkında sayfasını acın. Adım #3: MIUI surumu uzerine birkac kez dokunun. Adım #4: ‘Telefon geliştiricisisiniz ’ yazısı cıktıktan sonra dokunmayı bırakın. Adım #5: Ek Ayarlar sayfasını acın. Adım #6: Geliştirici Secenekleri sayfasını acın. Adım #7: Hızlı Ayarlar Geliştirici Blokları seceneğine dokunun. Adım #8: Bu sayfa uzerinden GPU ozelliğini pasif hale getirin.
Her zaman olmasa bile cihazın GPU ozelliği de ‘Instagram Durduruldu ’ hatasına neden olabileceği icin Android işletim sistemine sahip mobil cihazınızdaki GPU ozelliğini kapatmak icin yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. Adımlarda gecen başlıklar cihazın marka ve modeline gore değişiklik gosterse de benzer adlarla karşınıza cıkacaktır. İşlem sonrası dilerseniz cihazınızı yeniden başlatabilirsiniz. Bu yontem iOS cihazlarda uygulanmaz.
Yontem #7: Instagram ile iletişime gecin: Eğer ne yaparsanız yapın ‘Instagram Durduruldu ’ hatası almaya devam ediyorsanız once Webtekno Twitter hesabını kontrol edin. Belki Instagram cokmuştur ve bu durumu Twitter uzerinden duyurmuşuzdur. Eğer boyle bir haber yoksa Instagram ile iletişime gecerek sorunu bildirin. Yeni bir guncelleme kaynaklı bu tur sorun yaşanıyor olabilir. Kullanıcılar bu tur bir sorunu bildirdikleri zaman Instagram gerekli bilgilendirmeyi yapacak ya da bir cozum sunacaktır.
iOS ve Android cihazlarda karşınıza cıkan ve sizi uygulamadan atan ‘Instagram Durduruldu ’ hatası nedir, neden olur, nasıl cozulur gibi merak edilen soruları yanıtlayarak konu hakkında bilmeniz gereken detaylardan ve uygulayabileceğiniz en basit cozum yontemlerinden bahsettik.