Lisansart.com adlı Windows keyleri satan bu siteyi o an icin fiyatları diğer yerlere gore daha uygun olması sebebiyle kısaca araştırdım ve bazı kişilerin satın aldım ve key teslim edildi mesajlarını okuduğum icin guven oluştu. Ayrıca odeme aracı olarak PayTR kullanmaları da tabii guvenmem icin bir ek sebepti. Ben de Windows 11 keyi satın aldım ve bir sure sonra Key teslim edildi. Hemen etkinleştirmek icin kodu girdim ve kod gecersizdi. Satan kişiyle iletişime gectim ve o da ne benden AnyDesk, TeamViewer gibi programlar kurmamı istiyordu. Tabii ben de bunu yapmayacağımı, ya paramı ya da sağlam kodu bana iletmesini istedim. Bu arada bankayı arayıp durumu bildirdim. Şehir dışında biraz işlerim olduğu icin ertesi gun de gidip karakola/savcılığa şikayet edecektim. Neyse ki hem PayTR'ye durumu iletmiş olmam hem de Banka'ya durumu iletmiş olmam sebebiyle sanırım paramı iade etti.
Bu arkadaşın yaptığı/yapmak istediği bana gore iki secenekten biri olabilir: Ya uzaktan erişimle Keylogger tarzı şeyler yukleyip daha buyuk dolandırıcılık peşinde koşuyor ya da uzaktan erişimle KMSpico gibi etkinleştirme yotemleriyle etkinleştirip masrafsız para kazanıyor. Kısacası ortada bir problem olduğu aşikar.

Dosya Ekleri 4a141280-acfc-4fbe-9bb3-917fe84ab4e3.jpg 72,1 KB · Goruntuleme: 134

dd.png 191,4 KB · Goruntuleme: 128

dd1.png 104,5 KB · Goruntuleme: 126