Porto Riko merkezli bir kripto para yatırım yonetimi girişimi olan Ikigai Asset Management, varlıklarının “buyuk coğunluğunu” FTX’te tuttuğunu bildirdi. Şirket, acıklamaya gore, borsanın cuma gunu resmen iflasını acıklamasından bu yana fonlarını geri cekemiyor.
Ikigai kurucusu Travis Kling, Twitter’da paylaştığı mesajda “Şimdi herkesin yanında sıkışıp kaldık. Bu, başkasının değil tamamen benim hatam. Yatırımcılarımın riski yonetmem icin bana guvendikten sonra emanet ettikleri fonları koruyamadığım icin derin uzuntu duyuyorum.” dedi.
Kling, şirketin kalan varlıklarında alım satım yapmaya devam edeceklerini ve FTX’in cokuşunden etkilenmeyen girişim fonuyla ne yapacağına ilişkin bir karar vereceğini belirtti. Ikigai yoneticisi, FTX muşterileri icin potansiyel iyileşme tarihinin onumuzdeki haftalar ve aylar icinde netleşeceğini soyledi.
Kripto varlık yonetim şirketi, mayıs ayında Web3’e odaklanacak bir girişim fonu icin 30 milyon doları başarıyla topladığını duyurmuştu.
“FTX ’e desteğim icin ozur dilerim, hızlı geri donuş zor” Travis Kling yaptığı acıklamada ayrıca, “Eğer kripto toparlanacak ve dunyayı daha iyi bir yer haline getirme yolculuğuna devam edecekse, tum guven kavramının tamamen yeniden tasarlanması gerektiğine inanıyorum” dedi. Kling, sektordeki “sosyopatlara” atıfta bulunarak, bu kişilerin fazlasıyla zarar verebildiğini ve alanın hızla geri donduğunu hayal etmenin kendisi icin zor olduğunu soyledi.
Ikigai’nin patronu, son olarak “Kamuoyunda bircok kez FTX’e destek verdim ve bunun icin gercekten ozur dilerim. Hatalıydım.” dedi.