Yuz-boyun-dekolte-botoksuClostridium Botulinum” adlı bakteri toksininin laboratuvar teknikleri kullanılarak saflaştırılmasıyla elde edilen bir ilactır. Bu ilac 20 yılı aşkın bir suredir, kas kasılmalarına karşı rahatlatma sağlamak amacıyla tıbbi olarak kullanılmakta ve enjekte edildiği bolgedeki kasları bir sure icin gevşetmektedir.
Guvenli Bir Yontem midir?
FDA (Amerika Gıda ve İlac İdaresi)'nin kullanımını onayladığı bir ilactır.
Kozmetik Alanda Kullanılan Botoks'un Yararları Nelerdir?
Yuz mimiklerimizi yapmamızı sağlayan kaslar yıllar suren kullanım sonucu cilt yuzeyinde kırışıklıklara yol acar. Bu kasları gevşeterek kırışıklıkları azaltmak ve yumuşatmak mumkundur. Kasların gevşemesi ile daha fazla kırışıklık oluşumu engellenebilir. Uygun aralıklarla yapıldığında Botoks kırışıklık oluşumunu engellemektedir.
Hangi Kırışıklıklara Uygulanabilir?
Genellikle alın, goz cevresi (kaz ayakları) ve kaş arasına uygulandığında olumlu sonuclar alınmaktadır. Ayrıca boyun cizgileri, kaşların kaldırılması veya duşurulmesi, burun uzerindeki tavşan cizgileri, dudak ustundeki dikey cizgiler, dudak koşelerindeki somurtma cizgileri, burun ucunun kaldırılması gibi ileri uygulamalar da yapılabilmektedir.
Ust yuz icin 10 yılı aşkın suredir kullanılan Botoks artık cene bolgesindeki gevşeme ve sarkmaları duzeltmek amacıyla da kullanılmaktadır.
Boynun sağ ve sol yanlarında yer alan platisma kasları kasıldıklarında ağız koşelerini ve boyun cildini aşağı ceker. Gundelik hayatta farkında olmadan pek cok kez kullanılan boyun kasları, dudak koşelerinin zamanla aşağı doğru sarkmasına boylece yuzumuze uzgun, mutsuz ya da somurtkan bir ifadenin yerleşmesine yol acarlar. Ustelik gecen zaman ve yer cekiminin etkisiyle cilt altındaki yağ dokusu da aşağı doğru yer değiştirir. Bu yağ dokusu da cene kemiğinin sağ ve sol taraflarına toplanır.
Cene hattını etkileyen iki kas grubu vardır ;
Aşağı cekenler- boyun kasları
Yukarı cekenler- elmacık kemiğinden dudak koşelerine doğru gelen kaslar
Aşağı ceken kasların aktivitesi azaltıldığında yukarı ceken kaslar rolatif olarak guclu duruma gelmektedir. Boylece cene hattının belirginleşmesi sağlanmaktadır.
Botoks sırasında acı hissedelir mi?
Bu durum kişiye gore değişir. Bazı kişiler botoks enjeksiyonlarının yapılması sırasında sızlama hissedebilirler. Ancak, tedavi sonrasında acı hissedilmesine cok nadir rastlanır. Tedavi oncesi enjeksiyon uygulanacak bolgelere anestezik etkili kremler kullanmak, bu rahatsızlıkları azaltabilir.
Botoks’un Kalıcılığı Ne Kadardır?
Kalıcılık da kişiye gore değişir.
Genellikle 4-6 ay arasında kalıcı olduğu soylenebillir.
Yuz kaslarını daha fazla kullanan kişilerde etkinin daha kısa surmesi doğaldır.
Kişinin yaşı onemli olup, hasta ne kadar gencse sinir ucundaki blokaj o kadar hızlı cozulecek ve uygulama aralığı ortalama 4 ay olacaktır.
Orta yaşta 6 aya cıkan bu sure ileri yaşta 8 aya kadar cıkabilir.
Yan Etkileri Var mıdır?
Botoks’un yan etkileri yok denecek kadar azdır.
Enjeksiyon yapılan noktalarda curume veya kızarıklık gorulebilir.
Baş ağrısı ilk uygulama gununde nadir gorulebilecek bir yan etkidir.
Botoks, goz kapağına yakın bir noktaya doğru yapılırsa, ust goz kapağının gecici olarak aşağıya sarkması gibi bir durum ortaya cıkabilir ancak bu durum nadir olarak gorulen bir problemdir.
Mimikler Kaybolur mu?
Hayır. Doğru yapılan Botoks'ta amac, mimiklerin aşırı hareketini azaltmaktır, mimikleri yok etmek değildir.
Hangi Durumlarda Botoks Uygulanmaz?
Hamile veya emzikliler, noromuskuler rahatsızlıkları veya kanama problemleri olanlar, tedavi yapılması istenilen bolgede ucuk ve benzeri deri hastalıkları olanlar Botoks icin beklemelidirler.
[h=2]İstanbul Dermatolog uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]
Yuz-boyun-dekolte-botoksu
Sağlık0 Mesaj
●37 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Yuz-boyun-dekolte-botoksu