Mezoterapi; cerrahi operasyon ve lazer, deriyi yıkıma yol acarak yeniler. Ancak mezoterapi bunlara alternatif olarak geliştirilen, medikal bir uygulamadır. Mezoterapi doktorlar tarafından 50 yıldan uzun bir suredir yapılmaktadır. Mezoterapi sadece deri ile ilgili değildir; spor yaralanmalarından adet oncesi ağrılara, eklem ağrılarından kas spazmlarına, fibromiyaljiden gut hastalığına kadar pek cok alanda destekleyici tedavi olarak uygulanır. Ulkemizde mezoterapi genel olarak yuz gencleştirme (mezolifting) ve lokal yağ birikimini ve seluliti gidermeye yonelik uygulamaları ile bilinir. Mezolifting metabolizmasını hızlandırarak deriyi gencleştirmeyi hedefler. Bu amacla vitamin, mineral ve aminoasitler(mikro besinler) deri altna kucuk dozlarda verilir. Boylece kolajen ve elastin uretimi artar, deri gencleşir. Bu mikro besinler krem, serum olarak deriye uygulandıklarında mezolifting’de olduğu kadar iyi nufuz edemezler. Bu nedenle aynı etken maddeler kullanıldığında bile mezolifting daha etkilidir. Mezolifting ile deri beslenir ve gencleşir.
Mezoterapi neden işe yarayan bir yontemdir?
Deri yaşlandıkca kan dolaşımı zayıflar, alabildiği besinler ve oksijen azalır. Boylece toksinleri dışarı atma yeteneği giderek kaybolur. Toksinleri atamayan deri erkenden yaşlanır ve kul rengine burunur. Mezoterapi derinin erkenden yaşlanmasına engeldir, beslenmesini ve kan dolaşımını destekler.
Mezoterapiden sonra ne hissedilir?
Mezoterapi deriyi gencleştirmede oldukca başarılıdır, başta yuz ve boyun olmak uzere bircok alandaki sarkma ve kırışıklıkların toparlanmasında, yağ birikiminin giderilmesinde etkilidir. Deride; dinlenmiş, parlak, sıkı ve lekeleri hafiflemiş bir gorunum elde edilir.
Mezoterapiye ne zaman başlanır?
Mezoterapinin yaygın olduğu ulkelerde kadınların bircoğu mezoterapiye 30′lu yaşlarda başlar. Ancak kadın yaşamının her aşamasında mezoterapi ile alınabilecek iyi sonuclar mevcuttur.
Mezoterapi tek başına mı uygulanır?
Mezoterapi tek başına veya Botulinum toksini, lazer, peeling, antioksidan tedaviler, cerrahi operasyonlar veya diğer yuzeysel uygulamalara destek olarak yapılır.
Mezoterapi herkese aynı urunlerin uygulaması ile mi yapılır?
Standart mezoterapi urunleri hastaların durumuna gore duzenlenmiş programlarla uygulanır, yani bir grup urun arasından secilenler herkese farklı sıklıkta uygulanabilir. Cunku herkesin deri tipi ve deri problemi farklıdır.
Mezoterapi hangi aralıklarla uygulanır?
Seanslar haftalık veya 15 gunde 1 uygulama şeklinde duzenlenir. Her seans baştan sonra 40-45 dakika surebilir.
Mezoterapi’de sonuclar ne zaman gorulmeye başlar?
Bazen sonuc ilk uygulama sonrası gorulur. Ancak ortalama olarak 2-3 seansta gozle gorulur bir ilerleme sağlanır. Yuz uygulamaları duzenli bir cilt bakımı ve guneşten korunma ile surekli hale gelir. Eğer selulit ve lokal yağ giderici uygulamalar yapılıyorsa bunu bol su, egzersiz ve doğru beslenme ile desteklemek gerekir. Ancak zaman asla durmaz. Elde edilen sonucların kalıcılığını artırmak icin uygulama dizilerini duzenli aralıklarla tekrarlamak gerekecektir. Duyulabilecek acı birkac milimetrelik bir iğnenin vereceği hafif bir batma hissidir.
Yan etkisi var mıdır?
Sıklıkla gorulebilen bir yan etki olarak cok minik morarmalar olabilir, bunlar da en fazla birkac gun icinde gecerler. Uygulamadan sonra gecici bir kırıklık oluşabilir. Bu da 24-48 saat icerisinde gecer.
Uygulama sonrası yapılmaması gereken şeyler nelerdir?
Uygulama alanına (yuz-vucut) ve uygulamanın amacına gore değişir. Genellikle yuz uygulamalarından 4 saat sonraya kadar makyaj yapılmamalıdır. 6-8 saat kadar cok sıcak suyla duş alınmamalıdır. Uygulama oncesi yuksek proteinli besinler almanın ancak kahve benzeri uyarıcılardan kacınmanın yararlı olacağı soylenebilir.

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]