SNOOPFREE: keyboard ya da monitor hookuna karsi koruyor.Genelde bircok program kuruldugunda monitorunuzun goruntusunu almak istiyor ya da klavyenizehook yapmak istiyor .Bu programla onleyin.(Bazi spyware prgramlari spyware olarak gorebilir bu programi ama degil ben uzun zamandir kullaniyorum).Cok az yer kullaniyor bi kere kur sonra unut ,kimse hook yapamaz.
ISMI: SNOOP FREE
FIREWALL :Online armor diye bi firewall,,zone alarmin yanina koydum,ayni zamanda real time spyware gibi calisiyor.So eger spybot kullaniyorsaniz Real time protection (Teatimer.exe) kismini iptal edebilirsiniz.Size 30 MB ram kazandirir.Ayni zamanda internete bagli olan portlarinizi,nereye baglandiginizi ve kac kb bilgi alisverisi oldugunu gercek zamanda gosterir,zone alarmda bu yok .Leak testini gecmistir.Task manager da iki uzantisi var toplamda 20MB ram kullaniyor.
ISMI : Online Armor 2.1.0.76
TEMIZLIK PROGRAMLARI :
Internet izlerini ,cookileri,gecici dosyalari,copleri,junk file'lari ,index.dat file'larini filan hepsini temizliyor tabi passwordlari yeniden girmek zorunda kaliyorsunuz ayarini yaparsaniz lazim olan cookileri silmez sifreleriniz silinmez,ben bilgisayari kapamadan evvel kullanirim genelde :
1.ISMI : CCleaner 2.04.543
2.ISMI : Free Internet Window Washer 2.1
RAM OPTIMASYONU:
bazi programlar memory leak diye bir olay var ,,gereksiz yere cok bellekte cok yer kapliyorlar ,bu program bu memory leak olayini duzeltiyor ,optimasyondan sonra az bi sey yavaslayip eskisinden daha iyi performansa donuyor bilgisayar ,2-3 saat bilgisayar kullanimindan sonra bi kullanip kapatiyorum bu programi genelde ,inceleyin bakin :
ISMI : WinCleaner Memory Optimizer 5.2
UNINSTALLER :PROGRAM SILICI

Bilgisayarinizdaki istenmeyen programlari kokunden silmek icin.Istenmeyen programlari bilgisayarinizdan silseniz bile bu programlarin uzantilari windows registirisi icinde kaliyor,uzman degilseniz elle manual olarak silemezsiniz.Bu program ,silinen programlarin kirintilarini registiry icinde de temizliyor .Windowsun kendi program silini ihtiyaciniz kalmiyor,hic bir program kacamiyor silinmekten.Ayrica araclar kisminda auto run manager kisminda hangi programlarin windows basladiginda baslayip baslamayacagini(system tray ,[sag alt kisim] burda cok icon olmasi windowsunuzun baslamasini yavaslatir sadece guvenlik programlarinin calistirilmasi tavsiye olunur ) ayarlayabilirsiniz.
- windows araclari kisminda windowsun advance kismina kolayca ulasabilirsiniz.
Bide ayni yerde junk files (cop) temizleme araci var .Bu da windowsta goremediginiz butun copleri temizler.Dosyalari sildiginizde dosyalar once cop kutusuna gider>cop kutusunu bosaltsaniz bile bu dosylara hala bilgisayarinizda kalir.Geri getirme araclariyla bu dosyalar geri getirilebilir.Bu arac bos cop kutusun bile kokten temizleyerek geri getirilmesini imkansiz hala getirir>Biraz uzun zaman alaiyo gerci.
ISMI : Revo Uninstaller 1.42
son olarak windowdaki arizalari duzeltmek icin iki uc gunde bir calistirin, windows sisteminiz duzgun calissin.Baska yararli ve kullanilisli araclarida var.
ISMI : Advanced WindowsCare Personal 2.6
Bu programlarin hepsi bedavadir.Bunlarin benzeri onlarca program kullandim. Bunlar bedava programlar arasinda inceleyip sectigim en iyi programlar ve pek cok uzman tarafindan tavsiye edilir.Bu programlari kurarken setup ayarinda quick start kutularini hep bos birakin boylece programlar windowsunuz basladiginda baslamaz .Boylece bilgisayariniz gucunu kullanmazlar .Sadece calistirdiginizda calisirlar sonra kapatirsiniz giderler.Ana kutusunu kapatinca hala sag alt kosede simgesini goruyorsaniz mouse la ustune sag click yapin>sonra exit ya da shut down hangisi sag clikle cikiyosa.
En verimli spyware virus programlarinda biri :
trend micro hijackthis 2.0.2 son versiyonu ,,linki :
ISMI : Trend Micro HijackThis 2.0.2
NOTE :Yeni oldugumdan link gonderemiyorum.Bu programlari [email protected]' dan arama kutusuna (en ustte SEARCH ) isimleri yazin cikan sonucun uzerine klikleyip acilan sayfa da yesil download (yukle) kismina klikleyip yukleyebilirsiniz.Isteyen olursa rapishare'e yuklerim. belirttigimyerden pek cok bedava program yukleyebilirsiniz.
Ingilizce kisimlarda yardima ihtiyaci olanlar yazsinlar.Umarim yararlari dokunur.
GUVENLI BIR INTERNET ORTAMI DILERIM HERKESE,,SAYGILAR CUMLETEN