Klasik yuz germe ameliyatı ile; goz kenarları, kulak onu, yanaklar, burun kenarları, ağız kenarları, ve dudaklar ile cene kemiği hattı boyunca (orta ve alt yuz bolgesi) oluşan sarkmalardan kurtulmak mumkundur. Yuz algısında 7 – 10 yıl gencleşme, yuz germe ameliyatlarında elde edilen olağan sonuclardır.
İdeal bir yuz germe hastası;
– 45-60 yaşları arasında,
– orta ve alt yuzde sarkmaları olan,
– sigara icmeyen
– kollojen doku hastalığı bulunmayan
– yuksek tansiyon ve şeker hastalığı gibi sorunları olmayan kişilerdir.
Yuz Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır? İyileşme Donemi Nasıldır ?
Yuz germe ameliyatı genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 4 saat surer. Bu sure, kombine işlemlerin birlikte yapılması nedeniyle uzayabilir. Genellikle, yuze daha dolgun ve duzgun kontur sağlamak amacıyla; yuz germe ameliyatlarına yağ enjeksiyonları eklenir.
Yuz germe ameliyatında her ne kadar fazla deri cıkarılıyor olsa da, esas etki mekanizması başkadır. Yuz derisinin atında, yuz mimik kasları ve bazı zarlardan oluşan, SMAS (superfisyal muskuler aponevrotik sistem) adı verilen bir katman vardır. SMAS yuzumuzun esas direncini sağlayan ve omurga gorevi goren yapıdır. Bu nedenle esas germe işlemi SMAS uzerinde yapılır. Aksi takdirde sadece deride yapılacak germe işlemi, cok kısa zamanda etkisini yitirecektir.
Ameliyat sonrası hastanın 2 gun hastanede kalması, kanama kontrolu acısından yeterli ve gereklidir. Bu surecte ağrı neredeyse hic olmaz. Hatta bu ameliyatlar, uyuşuk ameliyatlardır. Cunku yuzeyel sinirlerin kesilmesine bağlı olarak 6-8 hafta sureyle yuz cildinde uyuşukluk ve keceleşmeler meydana gelir. Bu durum normaldir. Ameliyat sonrası en onemli sorun; odem ve şişlikler olup, erken donemde buz uygulaması ve basınclı maske kullanımı ile cozulebilir. Odemler ilk 3 hafta icerisinde tamamen gecer ve hasta yeni goruntusune kavuşur. Yuz germe ameliyatlarında kesiler sac ici, kulak on ve arka kenarından yapılır. İyi bir yara bakımı ile neredeyse hic iz kalmaz.

[h=2]İstanbul Plastik Cerrahi uzmanlarına ulaşmak icin tıklayın![/h]