"1000 Ciftci 1000 Bereket" programıyla ciftciler, dijital tarım uygulamalarını oğrenerek hem kendi maliyetlerini hem de tarımsal uretimin gezegene maliyetini azaltıyor. Ciftciler, ucretsiz program sayesinde dijital toprak analizleri, dijital tarım aracları ve finansal okur yazarlık gibi konularda bilgi sahibi olurken istedikleri her zaman danışmanlık hizmeti alabiliyor. Program, Cargill Turkiye şirketi tarafından ciftcilerin verimini ve refahını artırmak, tarlada sosyal ve dijital donuşumu desteklemek ve tarlada surdurulebilir yontemleri yaygınlaştırmak amacıyla 2019'da başlatıldı. İTU Oğretim Uyesi Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, sistemi inceleyerek calışmanın, Turkiye'de, tarlada surdurulebilir uretim odaklı ilk kurumsal sosyal sorumluluk projesi olduğunu belirtti.

AA'nın haberine gore, Karaosmanoğlu,
"Programda ciftciler dijital tarım uygulaması sayesinde toprağını teknik olarak iyi ve doğru tanıyor. Gorduğu ve gormediği etkileri oğreniyor. Gubresini, kimyasalını, suyunu, enerjisini verimli tuketiyor. Bu da, kaynak verimliliği; insan, doğa, cevre ve iklim dostu uretim demek. Boylece ciftcimizin hem akceli maliyeti hem de tarımsal uretimin gezegene maliyeti azalıyor." dedi.