İngiltere Premier Lig'de Arsenal'in ardından ikinci sırada bulunan Manchester City'de İlkay Gundoğan, geleceğine dair konuştu. City ile olan sozleşmesi bu sezon bitecek olan 32 yaşındaki takım kaptanı Gundoğan, Kicker'a acıklamalarda bulundu. Sozleşme uzatma konusunda aceleci olmayacağını soyleyen İlkay Gundoğan, "2024'te de hala en ust duzeyde oynayabileceğimi duşunuyorum. En azından oyle hissediyorum. Hala istendiğimi ve bana ihtiyac duyulduğunu hissedersem, elbette tum bunları goz ardı etmeyeceğim. Sozleşme konusunda acelem yok. Bunun yaşla bir ilgisi var mı bilmiyorum ama bu konuda cok rahatım. Cok fazla uzak gorunmese de 2023 yazı hala cok uzak gorunuyor. Şu anda bu konuda cok fazla duşunmuyorum." dedi. Manchester City'de mutlu olduğunu belirten Gundoğan, "Şu an Pep Guardiola'nın bile sezon sonunda ne olacağı belli değil. Sozleşmesi 2023'e kadar suruyor ve kimse ne planladığını bilmiyorum. Manchester'da kendimi cok iyi hissediyorum, cok memnunum, cok mutluyum. Takımıma cok şey borcluyum ve cok guzel anlar yaşadım. Bu nedenle, temelde birkac yıl daha Manchester City'de kalacağımı duşunuyorum." ifadelerinde bulundu. Liverpool'a transfer olmasının mumkun olmadığını soyleyen İlkay Gundoğan, "Transfer işi her zaman dışarıdan gorunduğu kadar kolay değildir. Ancak, Jurgen Klopp icin Liverpool'a imza atmak mumkun değil. Klopp'u ne kadar sevdiğimi herkes bilir. Uzun suredir Manchester City'deyim ve kaptanım. En buyuk rakibimize transfer olmak mı? Hayır. Soz konusu bile değil!" dedi. Manchester City'de oynamanın baskı oluşturduğunu soyleyen Gundoğan, "Pep Guardiola, 2016'da transfer olduğumda bana karşı cok esnekti. Oyunumu, takım arkadaşlarıma ve formasyona cok iyi ve cok hızlı şekilde uyarlayabildiğimi, ceşitli alanlarda nispeten daha hızlı ve iyi bir şekilde yolumu bulabildiğimi takdir ediyordu. Yine de her zaman bu kadar kolay değildir. Pep'in beklediği gibi gelişemeyen alanlar da var. City'de en yuksek performans seviyesine ulaşmanız gerekiyor ama ulaşamıyorsanız, doğal olarak uzerinizde de bir baskı oluyor." ifadelerini kullandı.