Gokce Futbolist dergisi, 2022 Ekim ayı sayısında unlu spor bilimleri ve egzersiz uzmanı, yaşam kocu Figen Yılmaz'la ozel bir roportaj gercekleştirdi. Figen Yılmaz, İstanbul Buyukşehir Belediyespor takımında 2 sene gorev aldığı sporcu fizyoterapistliği, Super Lig'de hangi takımın şampiyon olacağı ve en beğendiği futbolcu hakkında samimi acıklamalarda bulundu. Kendisinden bahseden Yılmaz,
"Ben BESYO mezunu bir Beden Eğitimi oğretmeniyim. Fakat ben sadece okula gidip ayın 15'inde maaşımı alıp sonra tekrar okula gidip sonra tekrar eve gelip her gunu ve yaşamı monotonlaştıran tekduzelikten sıkıldığımı anladım ve kendimi ilgi duyduğum konularda geliştirmeye karar verdim. Sporcu fizyoterapistliği, yaşam kocluğu, egzersiz ve guzellik alanlarında farklı donemlerde yoğun olmak uzere kariyer yaptım. İstanbul Buyukşehir Belediyespor takımında, teknik direktor Abdullah Avcı doneminde 2 yıl sporcu fizyoterapistliği yaptım." dedi.

Yaşam kocluğu hakkında bilgiler veren Figen Yılmaz,
"Yaşam kocları ne iş yapmaz desek daha doğru şu gunlerde aslında. Zira yaşam kocluğu fazlasıyla istismar edilmiş bir kavram. Şoyle izah edeyim; coğu kişi artık yaşam koclarını psikolog veya diyetisyen olarak algılıyor. Bu cok yanlış! Yaşam kocu, desteğe ihtiyac duyduğu konuda kişilere yardımcı olan, doğru yonlendirmeyi yapabilen, hayatını ihtiyac duyduğu alanda daha verimli hale getirmesine yardımcı olan, bilgili donanımlı, kişisel ozellikleri de buna uygun olan, kişilerle ilişki ve etkileşimi başarılı, bu konuda eğitim almış kişilerdir." ifadelerini kullandı.

İstanbul Buyukşehir Belediyespor'un o donemde o donemde disipline bağlı ve inatcı bir oyun anlayışına sahip olmasının nedenleri hakkında değerlendirme yapan Yılmaz,
"Pek tabii ki oyuncuların duyguları vardır. Fakat futbol o kadar konsantrasyon gerektiren bir oyun ki bir anlık dakika değil, saniye değil sadece bir anlık konsantrasyon kaybı duruma gore bir sezonun emeklerinin boşa cıkarabileceği gibi bu sadece o oyuncunun değil tum ekip arkadaşlarının emeği olduğu icin sonrasındaki travmayı duşunebiliyor musunuz." dedi. Hangi takımı tutuyorsunuz sorusuna;
"Galatasaray'ı tutuyorum" diyen Figen Yılmaz, şu anda aktif olan futbolcular arasında en cok kimi beğeniyoruz sorusuna;
"Cristiano Ronaldo, tek gecerim. Messi de cok iyi ama ben Ronaldocuyum." cevabını verdi.

Super lig hakkında şampiyonluk tahmininde bulunan Yılmaz,
"Bu sezon Fenerbahce'nin şampiyon olacağını duşunuyorum. Cok iyi bir teknik direktor ve kadro buldular. Zaten bir de sıra sanki onlarda gibi." ifadelerinde bulundu.