Gateio borsasına gonderilen 320 bin Ether ile hafta sonunun en cok konuşulan borsalarından biri olan ve adeta bir “kripto FUD’ı” oluşmasına neden olan Crypto.com borsasında CEO Kris Marszalek soruları yanıtladı.
Kısa sure icinde bir “rezerv kanıtı” sağlayacaklarını ve bunu bağımsız bir denetleme şirketine yaptıracaklarını belirten Marszalek, ayrıca kendilerinin FTX ile aynı şekilde calışmadığını, aynı sektorde olsalar bile faaliyetlerinin tamamen farklı olduğunu belirtti. Kris Marszalek’in acıklamalarından one cıkanlar şu şekilde:
“Denetlenmiş rezerv kanıtı icin calışıyoruz” Cılgınca bir hafta oldu. Herkes, her şeyi takip ediyor, biliyorum. Twitter’daki inancsızlığı, ofkeyi ve korkuyu tamamen anlıyorum. Bu olaylardan dolayı karşınızda olmak da uzucu bir durum. Evet, insanlar aksiyon istiyor. Bu yaşananlarda bizim nasıl davrandığımıza bakmanızı istiyorum. Denetlenmiş rezerv kanıtı sunacağımızı acıkladık ve bu konuda arkadaşlarımız sabahlara kadar calışıyor.
“En cok regule edilen ve lisans alan borsa biziz” Platformumuz normal şartlarda nasıl calışıyorsa hala oyle calışıyoruz. Aktivitede tabii ki artış var ama hem yatırma hemd e cekme işlemleri sorunsuz calışıyor. Crypto.com, dunyada en regule edilmiş şirkettir. En cok lisansa sahip borsadır. İngiltere’den Fransa’ya, ABD’ye kadar bircok kurum tarafından regule edildik. Singapur’da lisans alan ilk borsalardan biriyiz. Bu guven oluşturmak adına cok onemli. Singapur’da siber guvenlik ve mahremiyet konusunda da gerekli olan lisanslarımız yine mevcut.
“Biz trader değiliz” İnsanlar bizi FTX ile kıyaslıyor. Evet aynı sektorde olabiliriz ama tamamen farklı şekilde calışıyoruz. Biz uyumlu ve guvenli olan bir altyaıya cok buyuk yatırımlar yaptık. Biz hicbir şekilde ucuncu taraf riskini almadık ve almayacağız. Muşteri fonlarıyla hicbir işlem yapmadık ve yapmayacağız. FTX’e baktığınızda, neredeyse yarı profesyonel bir trader olarak da calıştığını goruyorsunuz. İki şirket tamamen farklı altyapıyla, farklı yaklaşımla ve farklı regulasyon kurallarıyla calışıyor. Biz trader değiliz.
“Cekim işlemleri durmadı” Son aylarda bircok sosyal medya fenomeni bizim hakkımızda doğru olmayan iddialar ortaya atıyorlar. Bizim hicbir finansal sorunumuz yok. LUNA cokuşunde de bunlar soylendi. Tekrar soyluyorum, biz ucuncu taraflara kredi vermiyor. Ucuncu taraflarla hicbir ilişkimiz yok. LUNA ve ona bağlı projelere de yatırımımız yoktu. UST’yi listelemeyen az sayıda borsadan biri de bizdik. Cekim işlemleri devam ediyor. Durmadı ve durmayacak. Her şey sorunsuz devam ediyor. Cekim işlemlerinin askıya alındığı iddiaları doğru değil. Hem yatırma hem de cekim işlemleri suruyor. Sadece normal zamanlara gore cok daha fazla bir yoğunluk soz konusu… Bu kadar. Soylenenlerin hepsi FUD. Bu yuzden rezerv kanıtı sonuclarını en cok bekleyen kişilerden biri de benim. Herkes bizim durumumuzun ne kadar guclu olduğunu gorecek.
“DeFi cuzdanımızla kontrol tamamen sizde” Bizim başaramayacağımızı soyleyen bircok kişi var. Onların hepsini haksız cıkaracağız ve işimizi yapmaya devam edeceğiz. Bunu aldığımız onlemlerle ve yaptıklarımızla gostereceğiz. Ayrıca Crypto.com DeFi cuzdanı sayesinde kendi varlıklarınızı da kendiniz kontrol edebilirsiniz. Kontrol tamamen sizde olur.