Merhaba,
Daha onceleri benzer bir konu acmış ve neticesinde Amazon'dan Grundig marka bir TV almıştım. Amazon sağ olsun parama 1 ay boyunca cokup urunumu gondermedi ve dun bu sipariş kendi taraflarından guya "teknik aksaklık" sebebi ile iptal edildi. Ben de butcemi biraz daha yukseltip 4K'ya bakmaya karar verdim. Her neyse, konuya geleyim;
Kucuk sayılabilecek bir oda icin, 40-42-43 inch boyutlarında bir TV arayışındayım.
Coğu zaman Disney+, Netflix ve YouTube icin medya amaclı ve başka zamanlarda da bilgisayarımdan cekeceğim bir HDMI kablosu ile urunu monitor olarak, oyun amaclı kullanacağım.
(Kablosuz gamepad ile aynı bir konsolmuş gibi hikayeli oyunlar icin.) Muhtemelen uydu bağlantısı bile yapılmayacak.
Bu amaclı kullanım icin cihazları araştırdığımda gozume takılan birkac model oldu. Orn; TCL 43P615, Samsung 43AU7000 ve 43AU8000 gibi.
Goruntu kalitesi benim icin gercekten onemli. Pencerenin doğrudan baktığı bir konumda calışacak TV yani dolayısıyla, ekranın soluk olmaması da gerek. Sorum şu;
Normal şartlarda butcem ~6000₺, ki TCL olan tam 5999 yani butcemin icinde ancak Samsung ’da (43AU8000) anladığım kadarıyla 4K upscaling ozelliği var oyunlar icin, FHD ’den UHD ’ye cekiyor. Bu işime yarar mı diye duşunmuyor değilim, TCL ’de olup olmadığını bilmiyorum.
Sıkıntı ise şu, Samsung'ların biri 7700, diğeri 8100₺, yani butcemi ~2000 aşıyor borca giriyorum. Eğer gercekten değecekse ekstra borca girip alırım problem değil ancak bundan emin olamıyorum. AU7000 ile AU8000 arasında da sadece 300-400₺ fark var, anladığım kadarıyla 8000 olan ust model dolayısıyla direkt onu kıyasa alıp AU7000 ’i elemiştim, bunda hata mı ediyorum ondan da emin değilim.
Kısaca, bahsettiğim kullanım amacına en uygun TV sizce hangisidir? Samsung 43AU8000 icin 2000₺ fazladan vermeye değer mi? Veya bunlar harici başka bir model oneriniz var mıdır?
Not: Bursa ’da oturuyorum, hicbir modelin servis hizmetleri hakkında bir fikrim yok.
TCL 43P615 vs Samsung 43AU8000
Televizyon0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Televizyon
- TCL 43P615 vs Samsung 43AU8000