Herkese merhaba,
Son zamanlarda drone ucuş videolarımı montajlayıp kanalımda yayımlamaya başladım. i7 8. nesil işlemcili, SSD'li ama onboard ekran kartlı bir ultrabook bilgisayarım var. Movavi, Adobe Premier vs. video duzenleme uygulamaları uzerinden 1080p videoları montajlayayım diyorum ama bir dakikalık bir videoda renk duzenleme veya hızlandrma/yavaşlatma işlemi dahi dakikalar suruyor. Baktım olacak gibi değil, Galaxy S8 telefonuma CapCut uygulamasını indirdim. İnanılır gibi değil... Efektleri saniyesinde uyguluyor, kırpma vs. işlemler yine milisaniyelerle gercekleşiyor. Artık montajları telefonumdan yapıyorum adeta.
Buyruun CapCut gibi ucretsiz bir Android uygulamasıyla duzenlenmiş iki video ve ham bir goruntu:
(CapCut ile duzenlenmiş)
(CapCut ile duzenlenmiş)
(Doğrudan Drone'dan ham goruntu)
Ham goruntuye kıyasla CapCut ile işlenmiş videolarda biraz goruntu kalitesi kaybı var, kabul ediyorum. Ama bilgisayarda 5 saatte yaptığım montajı telefonda yarım saatte yapabiliyorum. Kalite kaybını goze alıyorum istemeden.
Şoyle birkac sorum var:
1. CapCut'taki bu goruntu kalitesi kaybını nasıl minimuma indiririm?
2. Bir Tab S7 veya Tab S8 tablet alsam, montajları onda yapsam telefondaki aynı performansı yakalayabilir miyim?
3. Nasıl bir bilgisayar olmalı ki renk duzenleme, kırpma, hızlandırma gibi işlemler telefondaki gibi saniyesinde uygulansın?
Şimdiden teşekkurler...
Galaxy S8 telefon ile i7 işlemcili bilgisayardan nasıl daha hızlı video duzenleme yapabilir?
Film Kurgu & Montaj0 Mesaj
●25 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Dijital Fotoğrafçılık
- Film Kurgu & Montaj
- Galaxy S8 telefon ile i7 işlemcili bilgisayardan nasıl daha hızlı video duzenleme yapabilir?