Herkese merhaba bugun biraz icimi dokeceğim sizin goruşlerinizi de merek ediyorum. Ben Nintendo DS ve Switch sahibiyim ve bircok ozel oyunu bitirdim, Zelda'lar olsun, Mariolar olsun, Pokemon olsun aklınıza ne gelirse. Nintendo konsolları kullandığım surecte karşılaştığım bir durum var, Turkiye'de Nintendo kulturu kesinlikle yok ve ben uzun bir surede olacağına inanmıyorum. (Buyuk yayıncılar ve icerik ureticileri Nintendo oyunlarini tanıtmadığı surece). Sebebi şu ne zaman birine Nintendo Switch'im var desem "Mario mu oynuyorsun, cocuk oyunu degil mi o?" diye boş boş yorum yapıyorlar. Nintendo Switch ilk aldıgım surecte cevremde hep "PS4 alsaydın ya", "PC toplasaydın, ne yapacaksın onunla bebe oyunu mu oynayacaksın?" gibi ve bu benim cok sinirimi bozmuştu. Ben anlamıyorum Nintendo firması oyun geliştirme bakımından en stabil şekilde ilerleyen firmalardan biri hangi ozel oyunu kotu diyebilirsin? Hicbirine. Ubisoft oyunları ile Nintendo firmasının oyunlarını karşılaştırın, acın Metacritic'i bakın her şey ortada. Benim gozumde oyun geliştirme acısından 3 firma cok tepede; Rockstar, Sony ve Nintendo. Ama TR'de oyle bir algı var ki Nintendo oyunları sadece Mario'dan ibaret cocukların eline verilen bir konsol olarak goruyorlar Nintendo konsollarını ama şu anda dunyadaki en yuksek puanlı oyunun bir Zelda oyunu olduğunu yuzde 95'i bilmiyordur. Neyse biraz icimi dokemek istedim sizin goruşlerinizi merak ediyorum iyi gunler.