İhtiyacınız olan uygulamalar ve dosyalar:
Cemu Emulator (Emulatorun kendisi.)
Cemu hook - a plugin for the Wii U emulator (Cemuhook, ceşitli ayar seceneklerini ekliyor. Lazım.)
https://aka.ms/vs/16/release/vc_redist.x64.exe (Visual Studio 2017 Redist X64)
(Emulatorun sadece 64 Bit sistemleri desteklediğini belirtmemde fayda var.)
Oyleyse başlayalım. İlk once Visual Studio 2017 Redist'i kurun. Ardından emulatorun olduğu arşiv dosyasını bir klasore cıkartın ve icine Cemuhook'un dosyalarını atın.
Ardından emulatoru actığınızda karşınıza boyle bir yer gelecek. "Mlc01 yolu" kısmını secmenize gerek yok. Emulatoru yuklediğiniz diskte az alan varsa alanı yuksek bir disk secin. "Game path" kısmında ise oyunlarınızın olduğu klasoru secin. Ardından "Download community Graphics packs" tuşuna basın ve işlem tamamlayınca sonraki ekrana gecin.
Bu kısımda ise yapmanız gereken cok bir şey yok. İsteseniz "Oyunları tam ekran olarak başlat" ve "Guncellemeleri otomatik olarak denetle" kutucuklarını işaretleyebilirsiniz.
Bu kısmı da gectiğimizde oyunlarımız gorunuyor. Alttaki işaretlediğim kısımdan fontları indiriyoruz.
Bu işlemleri yaptıktan sonra ayarlarınız ise boyle olmalı. "General Settings" kısmına girip "Graphics API" kısmından Vulkan seciyorsunuz. V-Sync kapalı. "Upscale filter" ayarını da "Bilinear" yapıyoruz. Ardından kapatıyoruz.
Ardından Debug kısmından "Experimental" kısmından "Async compile (Vulkan)" seceneğini, "mm Timer Accuracy" kısmından "1ms" seceneğini ve "Use Cemuhook H264" ayarını işaretlemeniz gerekli.
Ardından once oyun guncellemesini sonra DLC'leri yukleyin.
Yaptıktan sonra DLC'lerin ve oyunun surumu bu şekilde guncellenecek.
Akabinde giriş tuşlarını ayarlamamız gerekiyor. Bunun icin klavye fare veya kontrolcunuzu kullanabilirsiniz. Klavye fare icin birkac ayarı bulamadım, bulduktan sonra konunun altına ekleyeceğim.
Ardından oynayacağınız oyuna sağ tıklayın ve "Edit Game profile" tuşuna basın. Gelen menude "Mode" kısmını aşağıdaki şekilde secin.
"Single Core" -> 2C 4T işlemciniz varsa.
"Dual Core" -> 4C 4C işlemciniz varsa.
"Triple Core" -> İşlemciniz, 4C 4T'den fazlaysa bu ayarı secin.
Bende 6C 12T'e sahip R5 2600 olduğu icin Triple Core ayarını sectim.
Thread Quantum ayarını da 10000 yapın.
Kaynak: https://wiki.cemu.info/images/d/db/Core_Table.png
Ayalarım:
Kontrolcu kısmından ise ayarladığın kontrolcuyu secmeniz gerekmekte. Ben DS3 Gamepad'imle bir konfigurasyon oluşturduğum icin "PS3 Gamepad" adındaki yapılandırmamı sectim.
Evet, son duzluğe girdik.
Son yapmamız gereken ayar ise grafik paketleri ayarı. Bu ayarlar her oyuna gore değiştiği icin konunun altında sormanız daha iyi olur. Ben Zelda BOTW oyunu icini bu grafik paketlerini oneriyorum.
Enhancements -> Clarity, No Depth of Field.
Graphics -> Resolution (Bu ayarı sectikten sonra yan taraftan cozurunluğunuzu secin.) ve Shadow Resolution ayarı.
Mods -> FPS++ -> Bu kısımdan tum ayarları işaretleyin ve "Set FPS Limit" ayarını tazeleme hızınız olarak secin.
Workarounds -> Bu kısımdan AMD ekran kartı kullanıyorsanız "Grass Swaying" Intel ekran kartı kullanıyorsanız "Intel GPU Shadows" ayarını işaretleyin. NVIDIA ekran kartı kullanıyorsanız herhangi bir ayara gerek yok.
Bu kısmı da kaydedip cıktıktan sonra oyunuzun tadını cıkarabilirsiniz. İyi oyunlar!
Bu işlemin hicbir korsan yanı olmadığını ve tamamen yasal olduğu hatırlatmakta fayda var. Bir defaya mahsus olarak "shader" yuklemesi yapabilir ayrıca. Bu işlem uzun surebilir lakin sadece ilk sefer yapıldığından endişe etmeye gerek yok.
Surprizbozan: Oyun icin goruntuler:
Gorduğunuz uzere hic kalitesizlik, donma, takılma veya FPS duşuşu yok. (Ayrıca bu kısmı 2 aydır gecemiyorum.