Sizce bizim bir oyun konsolu kulturumuz var mı? Şahsen hayır.

Peki elimizde olan bir sebep mi? Şahsen tekrar hayır.

Bizim milletin normalleştirdiği bir "etiketleme fetişi" vardır bilirsiniz. Aman ne olacak diye gecmeyin cunku bence fiyat bir kenara Turkiye'de oyun konsolu kulturunu bitiren ve gelişmemesini sağlayan şey budur. "etiketleme fetişi" dediğim şey ise oyun konsollarının hepsine "PlayStation" veya "Xbox" demek gibi soylenebilir (Verdiğim ornekler kotuleme amaclı değildir, anladınız siz.).

Az once bahsettiğim şey biraz bizim yuzumuzden dolayı aslında ama şimdi elimizde olmayan kısma gelelim, fiyatlar.

Ben eğer 3 buyukten bir konsol ve marka secmek zorunda olsaydım kesinlikle Nintendo'ya bağlanırdım. Sebebi ise oyunları ve tarzı tam olarak bana hitap ediyor denilebilir. Fakat guzelim ulkede bir Nintendo Switch aldıktan sonra 3 oyun almakla 2. Switch'i almış oluyorsunuz... Konsol fiyatlarına bir şey demeyelim hadi ama bu oyun fiyatları nedir yahu? İnsanları bilgisayar almaya zorlayıp emulator kullandırmaktan başka care bırakmıyorlar resmen. Sonra cıkıp Turkiye'den cekiliyorlar bir anda bknz. Nintendo.

Siz ne duşunuyorsunuz bu konu hakkında? Vermiş olduğum argumanlar ne kadar doğru?

İyi akşamlar herkese...