Arkadaşlar selam, Sorunum şu gamepadimin sağ analogunda sorun vardı. Ben de bir forum sitesinden yardım aldım ancak sorunum daha beter hale geldi. Yardım aldığım metin şu şekilde;

Evet arkadaşlar 2 gunluk arayışımın sonunda cozumu bulabildim.Bir teşekkuru duayı cok gormeyin Zaten askere gidicem duaya cok ihtiyacım var

Sağ analogum yukarı yaptığımda sola aşağı yaptığımda sağa,diğer yonlerde de tam ters hareket ediyordu.Bunun bir cozumu Xbox 360 emulator.Ancak benim bilgisayarımda xbox 360 emulator kasma yapıyordu bunun gibi sorun yaşayan bir suru insan da gordum,onla cozumu yapamayanlar buradan sorunlarını halletsinler.Cozume gelirsek;

1-Oncelikle aygıt ve yazıcılara girip gamepade sağ tıklayın,en ustteki seceneği secip gamepadinizin adını oğrenin.
2-Ardından Gamepad'imizle pc'nin bağlantısını kesin yani cıkarın.
3-Başlat-calıştıra girip regedit yazın.Acılan Pencereden : HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMCurrentControlSetContro lMediaPropertiesPrivatePropertiesJoystickOEM(kendi gamepadinizin olduğu klasor) u bulun.
4- Daha sonra bu klasore sağ tıklayıp yeni anahtar(key) diyin.Adını 'Axes' yapın.(Tırnak işaretleri yok )
5-Oluşturduğunuz Axes klasorune sağ tıklayıp yeni anahtar diyin.Adını '2' koyun.Tırnak işaretleri yok )
6- Ardından oluşturduğunuz 2 adlı klasore bir defa tıklayın.Sağ tarafta boş bir yere sağ tıklayıp ikili değer sekmesini secin.Oluşturduğunuz ikili değerin adını '' Attributes ''koyun.Daha sonra bunun ustune sağ tıklayıp değiştir diyip cıkan ekrana şu değerleri girin:
00 00 00 00 01 00 35 00(İlk başta ekranı actığınızda 4 tane 0000 yazıyo olabilir onlar yokmuş gibi davranın yani ustte ne yazdıysam aynısını tekrar yazın ve tamam diyip kapatın)
7-Axes klasorune tekrar sağ tıklayıp yeni anahtar oluşturun.Bu sefer adını 5 koyun.
8-5 klasorune bir defa tıklayın sağdaki boş bir yere sağ tıklayıp yine ikili dizi oluşturun.Adını yine Attributes koyup değerleri ise şu şekilde girin : 00 00 00 00 01 00 32 00

Bu işlemleri yaptıktan sonra gamepadimin sağ joystick'ini yukarı-aşağı cektiğimde karakterin sağ-sola bakması sağ-sol yaptığımda ise yukarı-aşağı bakması gibi bir sorunum oldu, bu sorunu cozmek icin yaptığım işlemleri sildim ancak işe yaramadı.

Yardımcı olabilecek birisi varsa cok mutlu olurum