1. Gerekenler
2. ECM Tools Yazılımının Kullanımı
3. PSX2PSP Yazılımının Kullanımı
4. EBOOT'a Donuşturulmuş Oyunların PSP'ye Aktarımı
5. PSP Uzerinde Nasıl Gozukuyor?
1. Gerekenler
CFW kurulu PSP, Bilgisayar, Bilgisayar ile PSP arasında veri aktarımı icin mini USB to USB kablo, Oyunları yukleyeceğiniz bir Memory Stick Pro Duo kart, Playstation oyunu (oyunları nereden temin edeceğiniz size kalmış, benim elimde var), PSX2PSP yazılımı, ECM Tools yazılımı. NOT: Yukarıdakileri temin ettiyseniz, başlayalım.
2. ECM Tools Yazılımının Kullanımı
Elinizdeki dosyanın uzantısı ".ecm" ise, bu yazılımı kullanmamız gerekiyor (oyun_adi.ecm veya oyun_adi.bin.ecm gibi). Elinizdeki dosyanın uzantısı ".bin" ise bu kısmı atlayabilirsiniz. Kullanımı ise surukle bırak şeklinde. Yani, oyun dosyanızı, ECM Tools klasoru icerisinde bulunan (ECM Tools'u ZIP'den cıkartmayı unutmayın) "unecm.exe"ye surukleyip bırakıyoruz. CMD penceresi acılacak ve size ilerlemeyi yuzdesel olarak gosterecek. ".ecm" uzantısından kurtulduğunuzda, oyun dosyasının uzantısı ".bin"e donuşecektir. Donuşen bu dosyayı, suruklediğiniz dosyanın konumunda bulabilirsiniz.
3. PSX2PSP Yazılımının Kullanımı
Bu yazılım, elinizdeki PSX oyununu, PSP'de oynanabilir bicime, yani "EBOOT.PBP" dosyalarına donuşturuyor. Oncelikle, aşağıdaki adımlara gecmeden, indirdiğiniz PSX2PSP yazılımını ".rar"dan bir klasore cıkartın ve şu linkteki dosyayı indirip, ".rar" icerisindeki dosyayı daha once ".rar"dan cıkarttığınız PSX2PSP klasorunun icindeki "Files" klasoru altına atın, yoksa şu şekilde hata alacaksınız:
3.1. Kurulum ve Ayarlamalar
"PSX2PSP.exe" programını calıştırın. Sol altta bulunan "Options" butonuna tıklayın. "Common" sekmesindeki "Compression Level"ı en sağa (değer 9 olsun) cekin. "Theme" sekmesinde "Use theme mode"un varsa tikini kaldırın. Sağ aşağıdaki "save butonuna basın ve gelen penceredeki "yes" butonuna basın, program yeniden başlatılacak. 3.2. Oyunu EBOOT.PBP'ye Donuşturmek
Bir onceki bolumun son aşamasında program yeniden başlatılmıştı. Şimdi oyunu PSP'ye uygun bir bicime donuşturme aşamasına geciyoruz. Gerekli yerlerden kırmızı ile bahsedeceğim, yeşil olanlar opsiyonel. Başında yıldız olanları değiştirmeyin (*), oyun dosyasını belirtince, otomatik olarak gelmeli.
ISO/PBP File: Donuşturecek oyun dosyası (5 CD'ye kadar burada belirtebiliyoruz, bazı oyunlarda birden fazla CD olabiliyor).
Output PBP folder: Donuşturulmuş dosyanın kaydedileceği klasor.
Game title: Oyun başlığı.
Main game title: Ana oyun başlığı.
*Game ID: Oyun numarası.
*Main Game ID: Ana oyun numarası.
Icon image: Ana menude gozukecek ikon.
Background image: Ana menude gozukecek arkaplan gorseli.
Information image: Ana menude gozukecek bilgi gorseli.
Background music: Ana menude calacak arkaplan muziği.
Icon animation: Ana menude gozukecek ikon animasyonu.
Boot/Warning image: Hata gorseli.
Bu kısımları doldurduktan sonra, aşağıda bulunan "Covert" (donuştur) butonuna basıyoruz. Pencerenin alt kısmıdan ilerlemeyi gorebilirsiniz.
Ornek: Donuşturme Sırasında
Ornek: Donuşturme Tamamlandığında
4. EBOOT'a Donuşturulmuş Oyunların PSP'ye Aktarımı
Donuşturme tamamlandığında, "Output PBP folder" kısmında belirtmiş olduğumuz klasore kaydedilecektir. Ornek olarak şoyle bir klasor ve icinde EBOOT.PBP dosyası bulunacaktır:
NOT: Sakın klasor adını veya dosya adını değiştirmeyin.
4.1. Aktarıma Başlayalım
PSP'nizi acın ve mini USB to USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın. PSP Otomatik olarak USB moda gececektir. Yukarıdaki ornekteki gibi olan dosyayı (SLES00627 olan klasor adı oyundan oyuna değişecektir, bu otomatik olarak oluşuyor), PSP'nin ana dizini altındaki PSP>GAME klasorune surukleyip, bırakın. Ornek: Aktarım
5. PSP Uzerinde Nasıl Gozukuyor?
Butun işlemler bitti. Ustelik oyunları sıkıştırdığımız icin, PSP uzerinde cok daha az yer kaplayacaklar. Şimdi PSP uzerinde nasıl gozuktuğune bakalım.
Ana Menu
Oyun Acılırken Cıkan PSX Logosu
Oyun İcerisinde "Home" Butonuna Basıldığında Cıkan Menu
Birden Fazla Disk İceren Oyunda "Home" Butonuna Basılınca Cıkan Menu (Switch Discs kısmından disk gecişi yapılıyor)