Arkadaşlar ben bu yıl sonu biriktirdiğim ve kazandığım paralarla bir adet PS 4/Xbox One alacağım fakat hangisini alsam bir turlu karar veremedim.
Playstation 4 de bulunan GDDR5 bellek ve sistem beni cok cezbetti. Ps4 benim gozume daha hafif, kibar ve azcık performanslı geldi. Fakat dualshock 4 benim elime kaba geliyor ve tutmakta zorluk cekiyorum. Ayrıca psn genellikle bakıma giriyormuş.
Xbox one'nin sevdiğim yanı youtube, twitch ve ceşitli uygulamalar bulundurması, arayuzunun guzel olması ve controllerinin ps4 dualshockuna gore elime daha iyi oturması. Fakat Sony'nin Turkiyeye verdiği destek Microsoftun verdiği destekten daha iyi. Bana gore Xbox one'nin kotu yanı konsolun cok sade ve ağır olması, GDDR3 belleğe sahip olması ve Turk oyuncu sayısının az olması.
Fakat konsolda ben sistem ozelliklerinden cok beni uzun yıl goturmesine, eğlendirmesine, rahatlığına, tasarımına ve genel olarak fps duşuşu yaşamamasına bakarım. Aslında bakarsak ben konsolun ağırlığına bakmam tasarımına falan bakmam. Ben gamepadin rahatlığına, oyun performansına, desteğine, uzun yıllar gitmesine ve Turk oyuncu fazlalığına bakarım. Kısaca ozet gecmek gerekirse aşağıda saydığım hususlar benim icin onemlidir.

Gamepadin rahatlığına hafifliğine, ele oturmasına ve malzeme kalitesi benim icin cok onemlidir. Konsolun uzun omurlu olması (5-6 yıl) benim icin onemlidir. Konsolda fps benim icin onemlidir coğu oyunda fps sabit kalsın veya birbirine kıyasla daha fazla fps gozuksun. Daha akıcı olsun. Turkiyeye destek versin. Turk oyuncu olsun. Grafikler benim icin onemlidir aralarında aman aman fark olduğunu duşunmuyorum fakat yinede iyi olması benim icin onemlidir. Ve en onemlisi beni ozgur bıraksın, ara yuzu hoş olsun, serverde lag veya surekli bakım olmasın. İleride cıkıcak oyunlarda daha iyi fps versin. Bunu belirtme sebebim belleklerin GDDR5/GDDR3 olması. Turkce oyun falan oynamayacağım genellikle Battlefield 4, Gta V, Fifa 15 gibi oyunlar oynayacağım oyunlarda Turkce alt yazı falan benim icin cok muhim değil.
Kavga cıkarmadan tarafsızca bir değerlendirme yapar mısınız? Şimdiden teşekkurler.